fbpx
Πεντανόστιμη πάβλοβα με στέβια και φρούτα

Πεντανόστιμη πάβλοβα με στέβια και φρούτα

Φτιάξε αυτή την πάβλοβα με στέβια και φρούτα και κάνε τους πάντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους!

 

Υλικά:
– 8 ασπράδια, από μέτρια αβγά
– 1/4 κ.γ. χυμό λεμονιού
– 50 γρ. στέβια, σε σκόνη (1:1)
– 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
– 100 γρ. τυρί κρέμα light

Για το σερβίρισμα:

– 2 πορτοκάλια, σε φιλέτα
– 2 γκρέιπφρουτ, κόκκινα σε φιλέτα
– 2 μανταρίνια
– 50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
– δυόσμο, τα φύλλα του
– κακάο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100οC στον αέρα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με τον χυμό λεμονιού στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν.
Ρίχνουμε σε δόσεις το γλυκαντικό και χτυπάμε για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε μία αφράτη και γυαλιστερή μαρέγκα.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα 2 ίσια ταψιά.
Παίρνουμε ελάχιστη μαρέγκα από τον κάδο και ρίχνουμε πάνω στις 4 γωνίες κάθε ταψιού.
Σχεδιάζουμε έναν κύκλο 20 εκ. σε κάθε λαδόκολλα με έναν μαρκαδόρο, αναποδογυρίζουμε τη λαδόκολλα και την κολλάμε στο ταψί.
Μοιράζουμε τη μαρέγκα και σχηματίζουμε 2 κύκλους 20 εκ., σύμφωνα με τον οδηγό που σχεδιάσαμε.
Ψήνουμε για 2-21/2 ώρες μέχρι να σφίξουν οι μαρέγκες.
Αφήνουμε για 2 ώρες να κρυώσουν εντελώς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το τυρί κρέμα.
Βάζουμε με προσοχή την πρώτη μαρέγκα πάνω από μια πιατέλα.
Καλύπτουμε με το μισό μείγμα γιαουρτιού και καπακώνουμε με τη δεύτερη μαρέγκα.
Απλώνουμε πάνω από τη μαρέγκα το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.
Διακοσμούμε με τα φρούτα, τις φουντίτσες δυόσμου και πασπαλίζουμε με κακάο.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *