fbpx

Delicious pavlova with stevia and fruit

Φτιάξε αυτή την πάβλοβα with στέβια and fruits και κάνε τους πάντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους!

 

Materials:
– 8 ασπράδια, από μέτρια αβγά
– 1/4 κ.γ. χυμό λεμονιού
– 50 γρ. στέβια, σε σκόνη (1:1)
– 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
– 100 γρ. τυρί κρέμα light

For serving:

– 2 πορτοκάλια, σε φιλέτα
– 2 γκρέιπφρουτ, κόκκινα σε φιλέτα
– 2 μανταρίνια
– 50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
– δυόσμο, τα φύλλα του
– κακάο

Implementation:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100οC στον αέρα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με τον χυμό λεμονιού στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν.
Ρίχνουμε σε δόσεις το γλυκαντικό και χτυπάμε για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε μία αφράτη και γυαλιστερή μαρέγκα.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα 2 ίσια ταψιά.
Παίρνουμε ελάχιστη μαρέγκα από τον κάδο και ρίχνουμε πάνω στις 4 γωνίες κάθε ταψιού.
Σχεδιάζουμε έναν κύκλο 20 εκ. σε κάθε λαδόκολλα με έναν μαρκαδόρο, αναποδογυρίζουμε τη λαδόκολλα και την κολλάμε στο ταψί.
Μοιράζουμε τη μαρέγκα και σχηματίζουμε 2 κύκλους 20 εκ., σύμφωνα με τον οδηγό που σχεδιάσαμε.
Ψήνουμε για 2-21/2 ώρες μέχρι να σφίξουν οι μαρέγκες.
Αφήνουμε για 2 ώρες να κρυώσουν εντελώς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το τυρί κρέμα.
Βάζουμε με προσοχή την πρώτη μαρέγκα πάνω από μια πιατέλα.
Καλύπτουμε με το μισό μείγμα γιαουρτιού και καπακώνουμε με τη δεύτερη μαρέγκα.
Απλώνουμε πάνω από τη μαρέγκα το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.
Διακοσμούμε με τα φρούτα, τις φουντίτσες δυόσμου και πασπαλίζουμε με κακάο.

The recipe is by Akis Petretzikis!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN