fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Vegan Μπολονέζ

Φτιάξτε στο σπίτι σας πεντανόστιμη Vegan Μπολονέζ!

Χρόνος Εκτέλεσης: 20′
Χρόνος Ψησίματος: 35′
Μερίδες: 4
Βαθμός Δυσκολίας: 1

Υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 250 γρ. κιμά σόγιας
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κόκκινο κρασί
  • 800 γρ. νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 2 κόκκοι μπαχαριού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό

Για το σερβίρισμα:

  • 250 γρ. ζυμαρικά από κόκκινες φακές ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

    Μέθοδος Εκτέλεσης:

    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
    • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.
    • Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρώς.
    • Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
    • Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
    • Σβήνουμε με το κρασί,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, την πάπρικα, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το φρέσκο τζίντζερ.
    • Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
    • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε με τη κουτάλα.
    • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε μαζί με τα ζυμαρικά.

     

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL