fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Ρύζι με καρύδια και βερίκοκα

Να και κάτι διαφορετικό!

Καλοκαιρινό και εύκολο, μοσχομυριστό και νόστιμο ρύζι, με τη γεύση και το άρωμα του βερίκοκου θα σας ταξιδέψει. Δοκιμάστε το!

Υλικά Συνταγής:

  • 50 γραμ. ελαιολαδο (ή βούτυρο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 βερύκοκα φρέσκα ή αποξηραμένα ή και τα δύο
  • 4-5 σπόρους κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/2 ξυλάκι κανέλα
  • 1/2 φλ. χοντροκομμένο καρύδι
  • 1/2 φλ. σταφίδα ή cranberry
  • 2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 4 φλ. ζωμό κότας
  • 1 φλ. ψιλες φακές βρασμένες
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα βερίκοκα για το ρύζι πιλάφι, φροντίζουμε να είναι ώριμα αλλά σφιχτά. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε τέταρτα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για  3-4′. Προσθέτουμε τα βερίκοκα και σοτάρουμε για δύο με τρία λεπτά. Προσθέτουμε  τις σταφίδες το κάρδαμο  την κανέλα και το ρύζι.

Ανακατεύουμε να βουτυρωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φακή. Σιγοβράζουμε το ρύζι με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος. Όταν εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια, το ρύζι είναι έτοιμο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε καθαρή πετσέτα πάνω στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί για 5´και να τραβήξει τα υγρά του.

Αφαιρούμε τον κάρδαμο και την κανέλα. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το καρύδι.  Αφρατεύουμε το πιλάφι με πιρούνι και σερβίρουμε στα πιάτα .

Εναλλακτικά βάλτε όποιον ξηρό καρπό επιθυμείτε και όποιο αποξηραμένο φρούτο σας αρέσει.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL