fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Όμορφη επιδερμίδα στα…40+ και στα 50+

Το δέρμα μας μέρα με την ημέρα, με τις εναλλαγές του καιρού, χάνει την ελαστικότητά του, την λάμψη και τη ζωντάνια του. Σε κάθε ηλικία η καθημερινή περιποίηση μας χαρίζει φωτεινή επιδερμίδα και είναι το λιθαράκι που μπαίνει κάθε φορά σαν πρόληψη, για να νικήσουμε το χρόνο. Στο κομμάτι αυτό θα δούμε αναλυτικά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε σε κάθε ηλικία. Στις νεότερες ηλικίες δεν χρειάζονται υπερβολές και στις μεγαλύτερες ηλικίες, χρειάζονται τα κατάλληλα προϊόντα. Ακολουθήστε με….

Στα 40+….

Δύσκολη εποχή για το δέρμα. Το κολλαγόνο έχει αρχίσει να αδειάζει, νιώθεις το δέρμα σου να χάνει την ελαστικότητα του και να απορροφά σαν σφουγγάρι ότι του βάλετε πάνω. Τα σημάδια από την πολύχρονη έκθεση στον ήλιο κάνουν την εμφάνισή τους και η επιδερμίδα γίνεται θαμπή. Δυστυχώς οι ανάγκες του δέρματός σας, έχουν πληθύνει και η φροντίδα του πρέπει να γίνει πιο εντατική. Ας δούμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήστε για μια καθαρή, λαμπερή, νεανική όψη.

Νούμερο 1: Απέφυγε τα σαπούνια και τα καθαριστικά gel, γιατί είναι στυπτικά. Επέλεξε ένα πλούσιο, γαλάκτωμα για τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σου. Θα σου πρότεινα μία φορά στις 3 εβδομάδες, να κάνεις απολέπιση χρησιμοποιώντας προϊόν με ελαφρά AHA.
Νούμερο 2: Χρειάζεσαι μια καλή ενυδατική φροντίδα. Μην παραμελείς τη χρήση της ενυδατικής-αντιγηραντικής σου κρέμας, αλλά μην μείνεις μόνο σε αυτή, γιατί δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που θες. Συμπλήρωσε τη φροντίδα του δέρματός σου, με δύο τύπους αντιοξειδωτικών προϊόντων (μία κρέμα ή μάσκα και ορό) για να βελτιωθεί η όψη του δέρματός σου. Να προτιμάς το υαλουρονικό οξύ, ή διάφορα βούτυρα (βούτυρο καριτέ, βούτυρο κακάο κα) σαν συστατικά των κρεμών που επιλέγεις, που ενυδατώνουν σε βάθος τους ιστούς του δέρματος.
Νούμερο 3: Επέμενε στη νυχτερινή φροντίδα με ρετινοειδή, είναι ο απόλυτος αντιγηραντικός παράγοντας και προλαμβάνει τις προκαρκινικές βλάβες από τον ήλιο.
Νούμερο 4: Στην ηλικία αυτή τα μαλλιά μας, λεπταίνουν και ξεκινούν σιγά-σιγά να πέφτουν πιο πολύ. Βοήθησε τα μαλλιά σου με βιταμίνες, Ω-3 και Ω-6. Ζήτα να σου κάνουν μια ενυδατική μάσκα, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, για να ενυδατωθεί η τρίχα μέχρι τον πυρήνα της. Απέφευγε την χρήση πολύ ζεστού αέρα, με το σεσουάρ γιατί ξεραίνει τα μαλλιά σου περισσότερο.
Νούμερο 5: Το δέρμα σου στην ηλικία αυτή αρχίζει να εμφανίζει δυσχρωμίες και πανάδες. Αν έχεις παρατηρήσει μερικές στο δέρμα του προσώπου ή του σώματός σου, καλό είναι να ξεκινήσεις να φοράς προϊόντα που βοηθούν στην αντιμετώπισή τους, ή την πρόληψη εμφάνισης περισσότερων. Πάντα θα φοράς αντηλιακό, σε οποιαδήποτε κλιματική συνθήκη. Στις πανάδες, παίζουν σημαντικό ρόλο οι ορμονικές διαταραχές. Για αυτό στην ηλικία αυτή, κάνουν την εμφάνισή τους. Απευθυνθείτε στην αισθητικό σας για ενζυμικές θεραπείες ή στον δερματολόγο σας για την παρακολούθηση και αφαίρεσή τους.

Στα 50+….

Είναι αλήθεια ότι σε αυτή την χρονική στιγμή, οι αλλαγές στο δέρμα, το πρόσωπο, το σώμα, τα μαλλιά και γενικότερα, γίνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Στο χώρο μου, οι περισσότερες γυναίκες που έχουν υγιή – «καλά» δέρματα, είναι αυτές που πρόσεχαν πάντα τον εαυτό τους. Αυτές που καθημερινά καθάριζαν και περιποιούνταν το πρόσωπο και το σώμα τους, όσο έφτιαχναν τα μαλλιά και τα νύχια τους. Αυτές οι γυναίκες δεν έχουν ιδιαίτερα σπασμένο δέρμα, με πολύ έντονες ρυτίδες έκφρασης, γιατί πάντα είχαν την κατάλληλη πρόληψη και ενδιαφέρονταν για την υγεία του δέρματός τους. Ας δούμε λοιπόν, τι πρέπει και εσείς να κάνετε για να αποκτήσετε, μια καλύτερη – λαμπερή όψη.

Νούμερο 1: Ο καθαρισμός, ακόμη και σε αυτή την ηλικία είναι το άλφα και το ωμέγα. Το δέρμα εδώ, με την παραμικρή χρήση δυνατού προϊόντος, δημιουργεί περισσότερη ξηροδερμία. Για τις κυρίες που έχουν ξερό δέρμα προτείνω, πιο φυσικά προϊόντα, με ήπια καθαριστική δράση, όπως μια φυσική λοσιόν. Με αυτή θα έχετε το καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα ταυτόχρονα.
Νούμερο 2: Για την απολέπιση σας προτείνω ήπιο απολεπιστικό με κρεμώδη υφή. Η καλύτερη επιλογή για εσάς είναι η ενζυμική απολέπιση σε κάποιο ινστιτούτο.
Νούμερο 3: Κάθε πρωί πριν φορέσεις την κρέμα ημέρας σου, πέρνα πάντα από κάτω κάποιο ορό, με κολλαγόνο ή υαλουρονικό και με απαλές κινήσεις κάνε μασάζ για να απορροφηθεί. Στη συνέχεια φόρα την κρέμα ημέρας σου, με αντηλιακό δείκτη.
Το βράδυ επέλεξε ένα δυνατό αντιρυτιδικό ή αντιγηραντικό προϊόν και βάζε το σαν θεραπεία καθημερινά.
Νούμερο 4: Κάνε στον εαυτό σου ένα δώρο θεραπείας και χαλάρωσης. Πήγαινε σε ένα σαλόνι ομορφιάς και διάλεξε μια θεραπεία σώματος. Σου προτείνω να απολαύσεις μια ενυδάτωση σώματος. Το δέρμα σου, από το λαιμό μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σου θα ανανεωθεί με το πίλινγκ και θα ενυδατωθεί με τα ειδικά προϊόντα. Θα απολαύσεις το μασάζ και θα έχεις κάνει το καλύτερο δώρο για την επιδερμίδα σου.

Τροφές που βοηθούν στην αύξηση παραγωγής υαλουρονικού οξέος:
Η μπανάνα και το μάνγκο
Το αβοκάντο και η σόγια

 

Δείτε τις συμβουλές τις Τέτας για τις ηλικίες 20+ και 30+  ΕΔΩ !!!

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL