fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Ψητά μήλα στο φούρνο – Μια συνταγή… must κάθε χειμώνα!

Αν έχετε αράξει στο σπίτι και απολαμβάνετε ξέγνοιαστες στιγμές μπροστά στο τζάκι ή κάτω από τα παπλώματα, αξίζει να φτιάξετε αυτή τη συνταγή.

Τις κρύες ημέρες του χειμώνα, τα ψητά στο φούρνο μήλα, είναι must!

Υλικά

  • 4 μήλα
  • 4 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ καρύδια
  • 2 κ.σ σταφίδες
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 30 γραμ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. νερό ή χυμό μήλου

Πλένουμε πρώτα τα μήλα. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μυτερό μαχαίρι αδειάζουμε τα κουκούτσια δημιουργώντας μια θήκη μέσα στο μήλο για να μπει η γέμιση. Κάτω στη βάση του μήλου αφήνουμε αρκετή σάρκα για να κρατηθεί η γέμιση μέσα στα μήλα ψητά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την κανέλα και τα καρύδια.

Τα ανακατεύουμε.

Ισομοιράζουμε τη γέμιση στα 4 μήλα.

Ακουμπάμε ένα κομματάκι βούτυρο σε κάθε μήλο.

Βάζουμε τα μήλα σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο.

Ρίχνουμε το νερό ή τον χυμό μήλου στο ταψί.

Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 35΄στους 180 °C στη μεσαία σχάρα.

Τα ψητά μήλα είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν ελαφρά και η ζάχαρη γίνει καραμέλα.

Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, πρέπει με ένα κουτάλι να τα περιχύσετε με τα υγρά (σιρόπι) του ταψιού.

Τα αφήνετε να κρυώσουν ή τα σερβίρετε ζεστά με παγωτό, γιαούρτι ή χτυπημένη κρέμα.

* Η συνταγή είναι της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου και είναι μία από τις αγαπημένες μου! Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL