fbpx

Baked apples in the oven - A recipe... a must every winter!

Αν έχετε αράξει στο σπίτι και απολαμβάνετε ξέγνοιαστες στιγμές μπροστά στο τζάκι ή κάτω από τα παπλώματα, αξίζει να φτιάξετε αυτή τη recipe.

Τις κρύες ημέρες του χειμώνα, τα ψητά στο φούρνο μήλα, είναι must!

Materials

  • 4 μήλα
  • 4 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ καρύδια
  • 2 κ.σ σταφίδες
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 30 γραμ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. νερό ή χυμό μήλου

Πλένουμε πρώτα τα μήλα. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μυτερό μαχαίρι αδειάζουμε τα κουκούτσια δημιουργώντας μια θήκη μέσα στο μήλο για να μπει η γέμιση. Κάτω στη βάση του μήλου αφήνουμε αρκετή σάρκα για να κρατηθεί η γέμιση μέσα στα μήλα ψητά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την κανέλα και τα καρύδια.

Τα ανακατεύουμε.

Ισομοιράζουμε τη γέμιση στα 4 μήλα.

Ακουμπάμε ένα κομματάκι βούτυρο σε κάθε μήλο.

Βάζουμε τα μήλα σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο.

Ρίχνουμε το νερό ή τον χυμό μήλου στο ταψί.

Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 35΄στους 180 °C στη μεσαία σχάρα.

Τα ψητά μήλα είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν ελαφρά και η ζάχαρη γίνει καραμέλα.

Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, πρέπει με ένα κουτάλι να τα περιχύσετε με τα υγρά (σιρόπι) του ταψιού.

Τα αφήνετε να κρυώσουν ή τα σερβίρετε ζεστά με παγωτό, γιαούρτι ή χτυπημένη κρέμα.

* Η συνταγή είναι της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου και είναι μία από τις αγαπημένες μου! Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN