fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Τροφές για… μακριά μαλλιά!

Αν θέλεις να αποκτήσεις πιο μακριά και γερά μαλλιά, τότε πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές.
Ποιες είναι αυτές;
Βρώμη:
Όσο γερνάμε τα μαλλιά γίνονται πιο εύθραυστα και θαμπά και ένας από τους λόγους είναι η πτώση των επιπέδων του διοξειδίου του πυριτίου, το οποίο είναι σημαντικό για την ορμονική ισορροπία. Η βρώμη είναι πηγή διοξειδίου του πυριτίου.
Αυγά:
Το είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και βιταμίνη D, τονώνουν την τρίχα αλλά και βιοτίνη, η οποία ενισχύει την παραγωγή κερατίνης και αυξάνει την ελαστικότητα της τρίχας.
Φακές:
Η έλλειψη σιδήρου είναι η πιο κοινή αιτία λέπτυνσης της τρίχας και απώλειας μαλλιών. Αν τα επίπεδα είναι αρκετά χαμηλά, τότε τα μαλλιά αρχίζουν να «ζητούν τροφή», ενώ σταματούν να μακραίνουν.
Καρύδια:
Τα καρύδια είναι πλούσια σε βιοτίνη, βιταμίνη Ε και ωμέγα έλαια. Περιέχουν ίχνη του χαλκού, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που δίνει χρώμα στα μαλλιά.
Θαλασσινά:
Εάν υποφέρετε από ξηρό δέρμα στο κεφάλι σας, τότε η έλλειψη ψευδαργύρου είναι αυτή που οφείλεται. Το μέταλλο αυτό βοηθάει στην διατήρηση της λειτουργίας του ελαίου, που εκκρίνουν οι αδένες, που περιβάλλουν τους θύλακες των τριχών.
Πιπεριές:
Η βιταμίνη C προστατεύει τα μαλλιά από τις ελεύθερες ρίζες. Είναι σημαντικό για την παραγωγή κολλαγόνου. Όσοι έχουν ξηρά μαλλιά και ψαλίδα σημαίνει πως δεν λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη C.
Κινόα:
Η τρίχα αποτελείται από περίπου 90% πρωτεΐνη. Το κινόα είναι ένα εξαιρετικά πλούσιο τρόφιμο σε πρωτεΐνη και ιδανικό για τους χορτοφάγους.

 

Αποκτήστε εδώ τις αγαπημένες μου κρέμες από τη συλλογή Teta’s Lab

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL