fbpx

Foods for... long hair!

Αν θέλεις να αποκτήσεις πιο μακριά και γερά μαλλιά, τότε πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές.
Who are they;
Βρώμη:
Όσο γερνάμε τα μαλλιά γίνονται πιο εύθραυστα και θαμπά και ένας από τους λόγους είναι η πτώση των επιπέδων του διοξειδίου του πυριτίου, το οποίο είναι σημαντικό για την ορμονική ισορροπία. Η βρώμη είναι πηγή διοξειδίου του πυριτίου.
Αυγά:
Το είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και βιταμίνη D, τονώνουν την τρίχα αλλά και βιοτίνη, η οποία ενισχύει την παραγωγή κερατίνης και αυξάνει την ελαστικότητα της τρίχας.
Φακές:
Η έλλειψη σιδήρου είναι η πιο κοινή αιτία λέπτυνσης της τρίχας και απώλειας μαλλιών. Αν τα επίπεδα είναι αρκετά χαμηλά, τότε τα μαλλιά αρχίζουν να «ζητούν τροφή», ενώ σταματούν να μακραίνουν.
Καρύδια:
Τα καρύδια είναι πλούσια σε βιοτίνη, βιταμίνη Ε και ωμέγα έλαια. Περιέχουν ίχνη του χαλκού, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που δίνει χρώμα στα μαλλιά.
Θαλασσινά:
Εάν υποφέρετε από ξηρό δέρμα στο κεφάλι σας, τότε η έλλειψη ψευδαργύρου είναι αυτή που οφείλεται. Το μέταλλο αυτό βοηθάει στην διατήρηση της λειτουργίας του ελαίου, που εκκρίνουν οι αδένες, που περιβάλλουν τους θύλακες των τριχών.
Πιπεριές:
Η βιταμίνη C προστατεύει τα μαλλιά από τις ελεύθερες ρίζες. Είναι σημαντικό για την παραγωγή κολλαγόνου. Όσοι έχουν ξηρά μαλλιά και ψαλίδα σημαίνει πως δεν λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη C.
Κινόα:
Η τρίχα αποτελείται από περίπου 90% πρωτεΐνη. Το κινόα είναι ένα εξαιρετικά πλούσιο τρόφιμο σε πρωτεΐνη και ιδανικό για τους χορτοφάγους.

 

Αποκτήστε here τις αγαπημένες μου κρέμες από τη συλλογή Teta’s Lab

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN