fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Τριχόπτωση μετά τη γέννα: Γιατί πέφτουν τα μαλλιά και πώς αντιμετωπίζεται;

Είναι  απόλυτα φυσιολογικό και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας…

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι ορμόνες καταργούν το φυσιολογικό κύκλο ανάπτυξης και απώλειας των τριχών. Όταν λοιπόν τα επίπεδα των ορμονών πέφτουν κατακόρυφα μετά τον τοκετό, η απώλεια επιτείνεται, με αποτέλεσμα την απότομη τριχόπτωση.

Εντούτοις η ποσότητα των τριχών που χάνετε τώρα είναι ακριβώς εκείνη που θα έπρεπε να είχατε χάσει τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης.

Σε έξι μήνες τα μαλλιά σας θα έχουν βρει το φυσιολογικό τους ρυθμό ανάπτυξης και απώλειας.

Φροντίδα

Διατροφή

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β, E και C. Τις βιταμίνες αυτές θα τις βρείτε στο κρέας, στο ψάρι στα φρούτα και λαχανικά και στους ξηρούς καρπούς. Ιδιαίτερα μάλιστα τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας.

Λούσιμο

Μη λούζεστε πολύ συχνά και να χρησιμοποιείτε απαλό σαμπουάν και μαλακτικό.
Διαλέξτε χτενίσματα που δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Τα σφιχτά πιασμένα μαλλιά συνήθως σπάνε την τρίχα, ενώ ιδανικοί είναι οι χαλαροί κότσοι που δεν «τραυματίζουν» την τρίχα. Το πιο αποτελεσματικό βέβαια, είναι τους πρώτους μήνες μετά την γέννα να δοκιμάσετε ένα πιο κοντό κούρεμα. Θα σας φανεί σίγουρα πιο πρακτικό και ταυτόχρονα θα κάνει τη τρίχα σας πιο δυνατή. Αφήστε όσο μπορείτε, τα μαλλιά σας να επανέλθουν στη φυσιολογική τους κατάσταση.

Θηλασμός

Προτιμήστε τον θηλασμό. Έρευνες έχουν δείξει ότι υψηλό ποσοστό γυναικών που θηλάζουν και για όσο διάστημα θηλάζουν δεν έχουν τριχόπτωση. Ο θηλασμός λοιπόν δεν κάνει καλό μόνο στο μωρό σας αλλά και σε εσάς!

 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL