fbpx

Πράσο: Οι ευεργετικές του ιδιότητες και πώς να το χρησιμοποιήσετε

To πράσο είναι  ένα πολύ δημοφιλές λαχανικό που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική και ανήκει στην οικογένεια του κρεμμυδιού και του σκόρδου.

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά,  αποτελείται κατά 90% από νερό και έχει ελάχιστες θερμίδες.

Είναι διουρητικό και δρα κατά της κυτταρίτιδας. Βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Επίσης, μια λοσιόν από το χυμό του πράσου βοηθά για να ομορφύνει το πρόσωπο και να φύγει η ερυθρότητα και τα σπυράκια καθώς ανακουφίζει και τα τσιμπήματα από τα κουνούπια.

Έχει καταπραϋντική δράση για τις φουσκάλες, το πρήξιμο των αρθρώσεων, τα έλκη και τη στηθάγχη.  Προλαμβάνει την αναιμία καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο.

Το σιρόπι του βοηθά στην απώλεια της φωνής, το βήχα, τη βραχνάδα, την τραχειίτιδα και τη φαρυγγίτιδα.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το πράσο:

  • Ο ζωμός του πράσου πίνεται ως τσάι για τη διουρητική δράση του. Η τακτική κατανάλωση του ζωμού αυτού διατηρεί την ομορφιά του προσώπου και αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του δέρματος.
  • Συνδυάστε το αφέψημα του πράσου με λίγο μέλι κατά των φλεγμονών των αεραγωγών.
  • Βράστε τα φύλλα του πράσου και εφαρμόστε το κατάπλασμα ζεστό.
  • Αν έχετε καστανά μαλλιά, βάλτε λίγη ποσότητα από το αφέψημα στα μαλλιά σας. Δίνει μια εκπληκτική απόχρωση στα μαλλιά.

 

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές ομορφιάς εδώ

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *