fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε το σφουγγάρι του μπάνιου;

Έχετε το σφουγγάρι του μπάνιου σας και το κρατάτε για πολύ καιρό. Μάλιστα πολλοί από εσάς επιμένετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο σφουγγάρι μέχρι αυτό να διαλυθεί πλήρως. Μάλιστα δεν διστάζετε να επιτρέπετε στο/η σύντροφό σας να χρησιμοποιεί το ίδιο σφουγγάρι πιστεύοντας πως από τη στιγμή που χρησιμοποιείται με νερό και σαπούνι είναι πάντα καθαρό.  Τεράστιο λάθος.

Η υγρασία που επικρατεί στο μπάνιο, σε συνδυασμό με όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μαζεύονται στο σφουγγάρι διευκολύνουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών και μυκήτων.
Σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν στην επιθεώρηση Journal of Clinical Microbiology, στα σφουγγάρια μαζεύονται διάφορα είδη βακτηρίων, τα οποία πολλαπλασιάζονται με γρήγορους ρυθμούς. Εάν υπάρχουν στο σώμα πληγές, όπως οι μικροεκδορές που προκύπτουν από το ξύρισμα, τα βακτήρια μπορούν εύκολα να εισχωρήσουν κάτω από την επιδερμίδα και να προκαλέσουν ερεθισμούς και λοιμώξεις.
Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του σφουγγαριού, φροντίστε να αφήνετε το σφουγγάρι σε κάποιο σημείο του μπάνιου που δεν έχει πολλή υγρασία, όπως για παράδειγμα δίπλα σε παράθυρο.
Εάν παρατηρήσετε σημάδια μούχλας ή το σφουγγάρι μυρίζει παράξενα, πετάξτε το αμέσως.

 

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL