fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Αυτές είναι οι τροφές που επιλέγουμε για ενυδάτωση και ταχύτερο μαύρισμα

Καταναλώνοντας τις τροφές που ενυδατώνουν το δέρμα, το προστατεύουν και ενισχύουν το μαύρισμα θα ενθουσιαστείτε.
Οι περισσότερες από εσάς όμως δεν γνωρίζετε ποιες είναι αυτές.
Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε τα πάντα έτσι ώστε αντί για την ηλιοθεραπεία που είναι αρκετά επικίνδυνη για το δέρμα θα αποκτήσετε όμορφο χρυσαφένιο δέρμα με διαφορετικούς τρόπους που δεν γνωρίζατε ως τώρα.
Το καλοκαίρι το σώμα μας, που σε ποσοστό 50-75% αποτελείται από νερό, έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Μεγάλες ποσότητες νερού και ηλεκτρολυτών χάνονται με τον ιδρώτα και η ανάγκη για αναπλήρωση της υγρασίας είναι επιτακτική.
Μην ξεχνάτε ποτέ πως τα πάντα ξεκινούν από την ενυδάτωση. Έτσι λοιπόν, εκτός από νεράκι που πρέπει να πίνουμε, τα τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωσή μας είναι τα εξής:
Λαχανικά
Αγγούρι και κολοκυθάκια: Θεωρούνται από τα πιο «ενυδατικά» λαχανικά, αφού η περιεκτικότητά τους σε νερό φτάνει το 95%. Το αγγούρι περιέχει επίσης βιταμίνη C και καφεϊκό οξύ, τα οποία βοηθούν στην ανακούφιση του δέρματος από ενοχλήσεις και οιδήματα. Τα κολοκυθάκια, αποτελούν καλή πηγή φυλλικού οξέος, καλίου και βιταμινών Α και C, ενώ μία μερίδα έχει λιγότερες από 30 θερμίδες.

Φρούτα του καλοκαιριού
Καρπούζι και πεπόνι: Το καρπούζι, σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aberdeen στη Μ. Βρετανία, συγκαταλέγεται στις τροφές που μπορούν να ενυδατώσουν τον ανθρώπινο οργανισμό καλύτερα και από το νερό. Περιέχει 92% νερό και απαραίτητα για την ενυδάτωση άλατα (ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο). Εξίσου πλούσιο σε νερό (90%) είναι και το πεπόνι. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και ελάχιστες θερμίδες (ένα φλιτζάνι πεπόνι έχει μόνο 56 θερμίδες).

Ροδάκινο, νεκταρίνι και ακτινίδιο: Το ροδάκινο και το νεκταρίνι είναι από τα πλουσιότερα σε νερό φρούτα, καθώς αποτελούνται κατά 89% από νερό. Περιέχουν βιταμίνες C και Ε, αντιοξειδωτικά, διαιτητικές ίνες, καροτενοειδή και φλαβονοειδή και γι’ αυτό θεωρούνται πολύτιμα για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος. Το ακτινίδιο έχει 20% μεγαλύτερη περιεκτικότητα βιταμίνης C από ένα πορτοκάλι. Ένα μεγάλο ακτινίδιο έχει περίπου 60 θερμίδες.

Εξωτικά φρούτα
Ανανάς και μάνγκο: Ο ανανάς είναι ένα ζουμερό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνη C και στην αντιφλεγμονώδη βρωμελαΐνη. Το μάνγκο είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, Β6, και C, καθώς και διαιτητικών ινών. Ενυδατώνει τον οργανισμό με λίγες θερμίδες (ένα μέτριο μάνγκο έχει 135 θερμίδες).

Οι αντιοξειδωτικές βόμβες

Μύρτιλλα: Περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που θεωρείται ότι προστατεύουν την καρδιά, την όραση και τα κύτταρα από τη δράση των βλαβερών ελευθέρων ριζών.

Σταφύλια, φράουλες, σμέουρα και ντομάτες: Οφείλουν το κόκκινο χρώμα τους στις αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που περιέχουν. Περιέχουν ελλαγικό οξύ, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που φαίνεται ότι προλαμβάνει πολλούς τύπους καρκίνου, μεταξύ αυτών και του δέρματος. Τα κόκκινα σταφύλια, πέραν του ότι περιέχουν νερό, είναι πλούσια στην αντιοξειδωτική ρεσβερατρόλη. Η φράουλα περιέχει νερό σε ποσοστό 92%, ενώ η ντομάτα αποτελείται κατά 95% από νερό και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, που έχει την ιδιότητα να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες.
Αν θέλετε να συνδυάσετε ενυδάτωση και αδυνάτισμα
Γκρέιπφρουτ και αχλάδι: Αυτά τα δύο φρούτα αποτελούν εξαιρετικό σύμμαχο για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Τα θρεπτικά συστατικά του γκρέιπφρουτ εκτιμάται ότι μειώνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης και βοηθούν στη ρύθμιση της όρεξης. Το αχλάδι συμβάλλει στη διατήρηση του αισθήματος κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πράσινες υπερτροφές
Σέλερι και μαρούλι: Το σέλερι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (96%), ενώ είναι πλούσιο σε μεταλλικά άλατα, αμινοξέα και βιταμίνες, που οι έρευνες δείχνουν ότι ενυδατώνουν διπλάσια τον οργανισμό σε σχέση με ένα ποτήρι νερό. Το μαρούλι, το απλό και το σγουρό, έχει ελαφρώς λιγότερο νερό από την ποικιλία του iceberg, αλλά περιέχει τριπλάσια ποσότητα φυλλικού οξέος, εξαπλάσια βιταμίνη C και 8 φορές περισσότερο β-καροτένιο.

Ο ευεργέτης της ομορφιάς
Γιαούρτι: Ανάλογα με τον τύπο του, περιέχει νερό σε ποσοστό 85-88%, καθώς επίσης κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, βιταμίνη Β12, ριβοφλαβίνη. Βοηθά τον οργανισμό να αναπληρώσει τους χαμένους ηλεκτρολύτες και έτσι να ανακτήσει τη χαμένη του ενέργεια.

ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Η μελανίνη είναι πολύ σημαντική χρωστική για την υγεία του δέρματος, καθώς το προστατεύει από την επιβλαβή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Η παραγωγή της αυξάνεται με την έκθεση στον ήλιο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί πως και η διατροφή ενισχύει τη δράση της. Ουσίες που βοηθούν την παραγωγή της μελανίνης είναι τα καροτενοειδή, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το σελήνιο, ο χαλκός και τα φλαβονοειδή.
Για να μαυρίσουμε λοιπόν πιο εύκολα, επιλέγουμε να τρώμε τα ακόλουθα:

Καρότα: Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε νερό (87%) και σε β-καροτένιο, τα καρότα αποτελούν ιδανική τροφή τόσο για την ενυδάτωση του δέρματος όσο και για την επίτευξη ενός ομοιόμορφου μαυρίσματος. Επίσης, έχει βρεθεί ότι τα συστατικά τους έχουν αντικαρκινική δράση για το δέρμα.
Βερίκοκα: Είναι πλούσια σε β-καροτένιο και λυκοπένιο. Βοηθούν τόσο στην ενίσχυση του μαυρίσματος όσο και στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού και του δέρματος.
Πολύχρωμες πιπεριές: Έχουν 92% περιεκτικότητα σε νερό και είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, θειαμίνη, βιταμίνη Β6, β-καροτένιο και φυλλικό οξύ.
Σκούρα πράσινα λαχανικά: Το μπρόκολο, το σπανάκι και το σπαράγγι είναι τα κυριότερα λαχανικά που βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης.
Τροφές που περιέχουν χαλκό όπως στρείδια, οστρακόδερμα κρέας (συκώτι) και μανιτάρια: Παρόλο που το σώμα τον χρειάζεται σε μικρές ποσότητες, ο χαλκός αποτελεί απαραίτητο συστατικό για το μαύρισμα, καθώς συμβάλλει στην παραγωγή της μελανίνης και της ελαστίνης (πρωτεΐνη του δέρματος).
Όσπρια, ξηρούς καρπούς και σουσάμι: Τα ξερά φασόλια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι τροφές που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης στο σώμα. Η ουσία που τους προσδίδει αυτή την ιδιότητα είναι η τυροσίνη, που μπορούμε να βρούμε και στο σουσάμι.

Για την καλύτερη απορρόφηση του β-καροτένιου από τον οργανισμό, καλό είναι να συνοδεύουμε τις τροφές και ιδιαίτερα τα λαχανικά με ελαιόλαδο. Επίσης, συνιστάται να καταναλώνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα, γιατί το β-καροτένιο είναι ευαίσθητο και χάνεται όταν τα τρόφιμα αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή όταν υπόκεινται σε εκτεταμένη επεξεργασία.

Μην ξεχνάτε επίσης πως στο Teta Beauty Salon υπάρχει ο αερογράφος! Μια απόλυτα φυσική μέθοδος μαυρίσματος που σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα!
Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL