fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

11 σημάδια που δείχνουν ότι δεν πίνετε αρκετό νερό!

Το νερό είναι το πιο σημαντικό αγαθό που πρέπει όλοι να καταναλώνουμε για να κάνουμε καλό στο σώμα και την υγεία μας αλλά πολλοί από εμάς το ξεχνάμε.
Αν δείτε κάποιο από τα παρακάτω σημάδια, πρέπει αμέσως να τρέξετε να πιείτε ένα ποτήρι νερό.
Το στόμα σας είναι στεγνό: Κάθε φορά που αισθάνεστε το στόμα σας να κολλάει θέλετε να πιείτε κάτι υγρό. Αλλά τα ποτά που έχουν ζάχαρη, είναι μια παροδική λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Αν πιείτε νερό, αυτό θα ενυδατώσει το λαιμό και το στόμα και θα συνεχίσετε να έχετε υγρό στόμα με σάλιο πολύ μετά την πρώτη γουλιά.

Το δέρμα σας είναι στεγνό: Το δέρμα σας είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα σας,έτσι φυσικά χρειάζεται να μένει ενυδατωμένο. Βασικά, ένα αφυδατωμένο δέρμα είναι από τα πρώτα σημάδια για σοβαρότερα προβλήματα. Έλλειψη νερού σημαίνει έλλειψη ιδρώτα που έχει σαν αποτέλεσμα την ανικανότητα του σώματος να αποβάλλει βρωμιά που συσσωρεύεται κατά την διάρκεια της ημέρας.
Είστε πολύ διψασμένοι: Ξέρετε πως είναι αυτό εάν ήπιατε πολύ το προηγούμενο βράδυ. Ξυπνάτε το πρωί και δεν χορταίνετε το νερό. Το σώμα σας φωνάζει, ‘Νερό!’ Το αλκοόλ αφυδατώνει όλο το σώμα.
Αισθάνεστε υπνηλία και κούραση: Η έλλειψη κατάλληλα ενυδατωμένου αίματος οδηγεί σε έλλειψη οξυγόνου που χρειάζεται όλο το σώμα. Φυσικά, η έλλειψη του οξυγόνου οδηγεί σε υπνηλία και κούραση. Η έλλειψη αντοχής που εμφανίζεται στις 2 το μεσημέρι θα αρχίσει να εμφανίζεται όλο και νωρίτερα.
Έχετε πόνους στις αρθρώσεις: Οι χόνδροι μας και οι σπονδυλικοί δίσκοι αποτελούνται από 80% νερό. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για να μην τρίβονται τα κόκαλα μεταξύ τους καθώς περπατάμε. Κρατώντας το σώμα ενυδατωμένο εξασφαλίζουμε ότι οι αρθρώσεις μπορούν να απορροφήσουν το σοκ από ξαφνικές κινήσεις όπως το τρέξιμο,το πήδημα ή το αδέξιο πέσιμο.
Τα μάτια σας είναι στεγνά: Η έλλειψη νερού έχει και επίδραση εσωτερικά στο σώμα. Έτσι τα μάτια γίνονται στεγνά και κόκκινα. Οι δακρυϊκοί πόροι στεγνώνουν.
Ελαττώνεται η μάζα των μυών: Οι μύες σας επίσης αποτελούνται κυρίως από νερό. Προφανώς, λιγότερο νερό στο σώμα σημαίνει λιγότερο μυικό ιστό. Εάν πίνετε νερό πριν την γυμναστική όχι μόνο θα κρατήσετε το σώμα ενυδατωμένο αλλά αυτό θα μεταφερθεί στα σωστά μέρη του σώματος και θα αποτραπούν τυχόν πόνοι ή πιασίματα.
Δεν αναρρώνετε γρήγορα: Το νερό επιτρέπει στο σώμα να αποβάλλει τοξίνες. Τα όργανά σας δουλεύουν συνεχώς για να φιλτράρουν απόβλητα σαν ένα μηχάνημα αλλά εάν δεν ανεφοδιάζονται με νερό δεν μπορούν να λειτουργήσουν κατάλληλα. Σαν αποτέλεσμα τα όργανα αρχίζουν να παίρνουν νερό από περιοχές όπου έχει αυτό αποθηκευθεί όπως, το αίμα. Αυτό οδηγεί σε νέο κύκλο προβλημάτων.
Πεινάτε ξαφνικά πολύ: Όταν είστε αφυδατωμένοι το σώμα αρχίζει να σκέφτεται ότι θέλει φαγητό. Αυτό μπορεί να συμβεί την ημέρα αλλά και την νύχτα που ξυπνάτε και θέλετε απεγνωσμένα να φάτε . Αυτό όμως σημαίνει περισσότερη δουλειά για το σώμα σας. Ενώ με το νερό το σώμα καθαρίζει και δεν χρειάζεται να περάσει την άλλη διαδικασία του φαγητού.
Έχετε προβλήματα πέψης: Όταν δεν πίνετε νερό, το ποσό της βλέννας στο στομάχι ελαττώνεται και έτσι τα οξέα στο στομάχι καταστρέφουν το εσωτερικό του. Τότε παθαίνετε καούρες και προβλήματα πέψης.
Γερνάτε πρόωρα: Το ποσό του νερού που κρατά το σώμα μας καθώς μεγαλώνουμε ελαττώνεται. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσουμε την πρόσληψη του νερού που παίρνουμε. Η καταστροφή δεν είναι μόνο εξωτερική αλλά και εσωτερική.
Διαβάστε περισσότερα άθρα εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL