fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Φωτιές: Επικίνδυνα σωματίδια αιωρούνται στον αέρα – Πώς να προστατευτείς

Συναγερμός έχει σημάνει για τα επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια και τον καπνό που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα τόσο της Αττικής όσο και άλλων περιοχών της Ελλάδας, λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει.

Τα σωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα είναι άκρως επικίνδυνα και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία χιλιάδων πολιτών.

«Στις περιοχές που υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση – όχι μόνο στις περιοχές των καμένων, αλλά και πολύ πιο μακριά – είναι σημαντικό να προστατευτούν οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, πολίτες που έχουν άσθμα, χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια. Καλό θα είναι να φορούν μάσκα, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα έκθεσης», δήλωσε στο MEGA ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

Ιδιαίτερα, οι τιμές συγκέντρωσης των επικίνδυνων αυτών σωματιδίων είναι υψηλές στην ατμόσφαιρα της Αττικής και μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα, ειδικά εάν η έκθεση στα σωματίδια είναι μεγάλη σε διάρκεια.

Συστήνεται:

  • Η χρήση μάσκας
  • Ο περιορισμός του χρόνου που βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους
  • Η απολύμανση του αέρα με φίλτρο στους εσωτερικούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς η συγκέντρωση των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, ιδίως της Αττικής, αναμένεται να είναι αυξημένη μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL