fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα στο σπίτι και πρέπει να το πετάξετε αμέσως

Προφανώς και χρειάζεται να πλένετε τα πιάτα 2 ή και 3 φορές μέσα σε μια μέρα – ιδίως αν έχετε μεγάλη οικογένεια. Γνωρίζετε όμως τι γίνεται με το σφουγγάρι; Η  βρωμιά που μαζεύεται πάνω στα σφουγγάρια είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι νομίζετε. Σύμφωνα με την αμερικάνικη Huffington Post το σφουγγάρι πιάτων είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο που έχετε μέσα στο σπίτι σας, ακόμα πιο βρώμικο από το κάθισμα της τουαλέτας ή τους κάδους σκουπιδιών.  

Για να μιλήσουμε με νούμερα, στα βρεγμένα σφουγγάρια αναπτύσσονται νέα βακτήρια κάθε 20 λεπτά. Έτσι, ξεπλένοντάς τα με ζεστό νερό δεν καταφέρνετε πολλά. Αν δεν τα απολυμαίνετε και δεν τα αντικαθιστάτε συχνά, κάθε φορά που πλένετε τα πιάτα σας, αυτό που κάνετε είναι να μεταφέρετε τα βακτήρια σε αυτά χωρίς πραγματικά να τα καθαρίζετε. 

Επομένως, πόσο συχνά πρέπει να τα αντικαθιστάτε τα σφουγγάρια σας;  

Τα νέα είναι άσχημα. Τα σφουγγάρια της κουζίνας πρέπει να αλλάζονται μια φορά την εβδομάδα. Αν αυτό σας φαίνεται υπερβολικό, αλλάζετέ τα ανά μερικές εβδομάδες. Αρκεί, φυσικά, να τα απολυμαίνετε στο ενδιάμεσο. 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αμέσως μετά τη χρήση είναι να το πλένετε καλά με νερό -ώστε να μην μένουν υπολλειμάτα πάνω του- και να το στραγγίζετε για να στεγνώσει πιο γρήγορα.  

Το πιο εύκολο που μπορείτε να κάνετε είναι να  το βάλετε σε ένα μπολ γεμάτο ξύδι και να το αφήσετε εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ.

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL