fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Τέλος στις μαύρες μπανάνες! Έτσι θα τις διατηρήσετε κίτρινες!!!

Η αλήθεια είναι ότι οι πολύ ώριμες μπανάνες, δηλαδή εκείνες που έχουν πολλά μαύρα σημάδια πάνω τους, είναι πολύ καλύτερες για την υγεία σου από τις κίτρινες ή τις ελαφρώς πράσινες, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει η πέψη τους από τον οργανισμό, ενώ έχει αποδειχθεί πως μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό. Μια και τρώμε όμως πρώτα με τα μάτια, έχουμε την τάση να τις αποφεύγουμε, καθώς, όπως και να το κάνουμε, η μαυρισμένη όψη τους είναι κάπως… αποκρουστική.

Ένας τρόπος για να διατηρήσεις τις μπανάνες στον πάγκο της κουζίνας σου κίτρινες και χωρίς μαύρα σημάδια είναι να τις ξεχωρίσεις μία μία από το τσαμπί και στη συνέχεια να τυλίξεις το κοτσάνι καθεμιάς με ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης. Με τον τρόπο αυτό, το αιθυλένιο που οφείλεται για την ωρίμανση της μπανάνας και το οποίο εκλύεται από το σημείο που θα καλύψεις με τη μεμβράνη, δεν μπορεί να δράσει και έτσι το κίτρινο φρούτο παραμένει λαχταριστό για περισσότερο καιρό.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL