fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Πώς να διατηρήσεις τα δόντια σου υγιή; Έτσι θα αποκτήσεις ένα όμορφο χαμόγελο

Το χαμόγελό μας είναι η βιτρίνα μας. Χάρη σε αυτό μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και να φέρουμε τους ανθρώπους λίγο πιο κοντά μας. Αξίζει λοιπόν να έχουμε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο.

Για να έχεις λοιπόν ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο, πρώτα από όλα πρέπει να προσέχεις τι τρως. Η διατροφή έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κατάσταση των δοντιών και των ούλων.

Ποια θρεπτικά συστατικά πρέπει να υπάρχουν στα τρόφιμα που τρως για να διατηρήσεις τα δόντια σου δυνατά και υγιή;

Ασβέστιο και φώσφορος. Θα τα βρεις σε γαλακτοκομικά προϊόντα – τυριά, γιαούρτια, κεφίρ και γάλα.

Βιταμίνη Α. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α είναι: αυγά, καρότα, κατσαρό λάχανο, σπανάκι, αλλά και γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα, ζωικά παραπροϊόντα.

Βιταμίνη D. Φρόντισε η διατροφή σου να περιλαμβάνει βούτυρο, μουρουνέλαιο, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα και λιπαρά ψάρια.
Βιταμίνη C. Κατανάλωσε τροφές όπως: μπρόκολο, πιπεριές, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, φράουλες, σπανάκι και εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, λεμόνια, γκρέιπφρουτ).

Για να αποτρέψεις την ανάπτυξη τερηδόνας στη στοματική κοιλότητα, αξίζει επίσης να σταματήσεις ή τουλάχιστον να περιορίσεις έντονα την κατανάλωση απλών σακχάρων. Η βελτίωση του χρώματος των δοντιών θα επηρεαστεί θετικά από την απόσυρση ισχυρών χρωστικών ουσιών όπως ο καφές, το τσάι ή το κόκκινο κρασί.

Ωστόσο, μια ισορροπημένη διατροφή δεν αρκεί για να αποκτήσεις ένα υγιές χαμόγελο. Εκτός από τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που θα παρέχεις στον οργανισμό σας, απαραίτητη θα είναι και η σωστή στοματική υγιεινή.

Βούρτσισε τα δόντια σου τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα – το πρωί και το βράδυ. Ωστόσο, σημασία δεν έχει μόνο πόσες φορές βουρτσίζουμε τα δόντια μας, αλλά και πώς το κάνουμε. Αποδεικνύεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς, όσο και το 90%, δεν βουρτσίζουμε σωστά τα δόντια μας, παραλείποντας ορισμένες περιοχές της στοματικής κοιλότητας.

Δες κι αυτό:

Πώς το wet look θα σώσει τα βαμμένα σου μαλλιά φέτος το καλοκαίρι!

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL