fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Ηλιακή ακτινοβολία-Μαθαίνουμε τους όρους

Το καλοκαίρι έφτασε και πρέπει να προσέχουμε περισσότερο απ΄ότι το χειμώνα. Είναι βασικό να ξέρετε τα πάντα για την ηλιακή ακτινοβολία έτσι ώστε να καταλάβετε για ποιο λόγο και πώς πρέπει να προστατευτείτε. Αν δεν γνωρίζεις τους κινδύνους κι έχεις άγνοια δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα. Η υπερβολική και χωρίς προστασία έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, φωτοαλλεργίες, φωτοδερματίτιδες, πανάδες, ηλιακή υπερκεράτωση, μελανώματα και άλλα.

Η ηλιακή ακτινοβολία αποτελείται από τις UVA, UVB και UVC ακτίνες. Ενώ οι τελευταίες δεν διαπερνούν τα στρώματα της ατμόσφαιρας της γης, οι UVA και UVB  καταφέρνουν με ευκολία να φτάσουν στην επιφάνειά της.

  • Οι UVA  (Α= aging, γήρανση) είναι ακτίνες ικανές να διαπεράσουν το γυαλί, τα σύννεφα, τα ρούχα και την επιδερμίδα. Αντιστοιχούν στο 95% της υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνει στην επιφάνεια της γης.

Δεν προκαλούν πόνο και μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά στην επιδερμίδα παράγοντας ελεύθερες ρίζες, οι οποίες σε βάθος χρόνου αλλοιώνουν τα κύτταρα προκαλώντας μη αναστρέψιμες βλάβες στο DNA. Είναι υπεύθυνες για τη φωτογήρανση, τις μελαχρωματικές διαταραχές και τον καρκίνο του δέρματος.

  • Οι UVB ακτίνες (Β=burning, έγκαυμα) αποτελούν το 5% της υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνει στη γη.

Δεν διαπερνούν το γυαλί ή τα σύννεφα. Σε αυτού του είδους την ακτινοβολία οφείλεται το μαύρισμα αλλά και το ηλιακό έγκαυμα, οι αλλεργικές αντιδράσεις και ο καρκίνος του δέρματος μιας και η έκθεση στις συγκεκριμένες ακτίνες έχει αθροιστικό αποτέλεσμα.

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL