fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

ΨΕΙΡΕΣ, πώς θα τις αντιμετωπίσετε & θεραπείες!!

Όσοι έχετε μικρά παιδιά, γνωρίζεται καλά τον ετήσιο πόλεμο με τις ψείρες. Γενικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ψείρες δεν ζουν εκτός του τριχωτού της κεφαλής, οπότε μην αγχώνεστε να αποστειρώνετε μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες ή ρούχα, μεταφέρονται μόνο από κεφάλι σε κεφάλι. Οι θεραπείες που κάνετε στα κεφαλάκια των παιδιών σας θα πρέπει να τις επαναλαμβάνετε διότι, οι κόνιδες, τα αυγά δηλαδή των ψειρών δεν «πνίγονται» σαν τις ψείρες, δηλαδή δεν πεθαίνουν. Συνεπώς όποια θεραπεία κάνετε θα πρέπει να την επαναλάβετε σε 8-11 μέρες το νωρίτερο, αφού τόσο είναι το διάστημα που εκκολάπτονται.

*Συμβουλή για τις επόμενες τρείς εβδομάδες επαναλάβετε την θεραπεία, μία φορά την εβδομάδα.

Προληπτική αρωματική λοσιόν για τα μαλλιά
Υλικά:
50ml ανθόνερο
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο ψεκασμού και ψεκάζετε με αυτό τα μαλλιά των παιδιών σας, πριν πάνε στο σχολείο ή σε χώρους που μαζεύονται οι μικροί μας φίλοι.

Θεραπείες
Φυσικές Θεραπείες για την καταπολέμηση των ψειρών
1η θεραπεία
Χρειάζεστε ξύδι και διαφανή μεμβράνη.
Σε στεγνά μαλλιά βάζετε αρκετή ποσότητα ξυδιού και τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη, για 20 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε κάθε 2 μέρες για μία εβδομάδα. Αν για τον οποιοδήποτε λόγω νιώσετε πολύ έντονο τσούξιμο, ξεβγάλετε με χλιαρό προς κρύο νερό.

2η θεραπεία
Θα χρειαστείτε χυμό λεμονιού και μαγειρική σόδα.
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
Ανακατεύετε τα δύο υλικά μαζί, μην φοβηθείτε θα αφρίσει. Αλείψτε με αυτό το τριχωτό της κεφαλής και με μία χτένα περάστε κατά μήκος των μαλλιών μας. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με διαφανή μεμβράνη και αφήστε για μία ώρα. Επαναλάβετε καθημερινά για να εξολοθρευτούν μέχρι να καθαρίσουν τα μαλλιά σας.

3η θεραπεία
Η πιο αποτελεσματική θεραπεία. Μπορεί να μην είναι τελείως φυσική, αλλά σίγουρα δεν θα μείνουν τα χημικά κατάλοιπα στο κεφαλάκι του παιδιού σας.
Θα χρειαστείτε καθαρό οινόπνευμα και διαφανή μεμβράνη. Ρίξτε το μισό και παραπάνω οινόπνευμα στο τριχωτό της κεφαλής και πρέπει γρήγορα να τυλίξετε τα μαλλιά με διαφανή μεμβράνη. Οι ψείρες θα αρχίσουν να σκάνε, αφήστε το μία ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά σας και χτενίστε τα με το ειδικό χτενάκι για να απομακρύνετε τις σκοτωμένες ψείρες. Επαναλάβετε ξανά σε μία εβδομάδα.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL