fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Φυστίκια Αιγίνης: Δες τις εκπληκτικές αδυνατιστικές τους ιδιότητες!

Το γνώριζες αυτό που μόλις διάβασες στον τίτλο αυτού του άρθρου; Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition, η καθημερινή κατανάλωση pistachios (φιστίκια Αιγίνης) σε βοηθά να χάσεις πόντους από τη μέση και την περιοχή της κοιλιάς!

Στο πείραμα συμμετείχαν 60 μεσήλικοι άνθρωποι με κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιακών προβλημάτων, οι οποίοι χωρίστηκαν σε 2 groups. Η πρώτη ομάδα πρόσθεσε φιστίκια Αιγίνης στην καθημερινή τους διατροφή σε ποσοστό 20%, ενώ η δεύτερη ομάδα δεν έτρωγε καθόλου.

Μετά από 6 μήνες, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα του 1ου group είχαν χάσει περισσότερους πόντους από τη μέση, είχαν καλύτερα ποσοστά σακχάρου στο αίμα τους, ενώ η χοληστερίνη τους είχε μειωθεί σημαντικά.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η συγκεκριμένη κατηγορία ξηρών καρπών είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν τη χοληστερόλη, αυξάνουν την έκκριση ορμονών που ρυθμίζουν τη γλυκόζη στο αίμα, αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό για την καύση περισσότερου λίπους.

Τι λες; Μήπως ήρθε η ώρα να τα βάλεις στη διατροφή σου;

 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL