fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Τρίχες στην κοιλιά – 4 Τρόποι αντιμετώπισης

Οι πιο ενοχλητικές τρίχες στην κοιλιά είναι συνήθως αυτές που σχηματίζουν μια σκούρα κάθετη γραμμή από τον αφαλό μέχρι το μπικίνι. Υπάρχουν και στην υπόλοιπη περιοχή απλά δεν είναι τόσο εμφανή και έντονα. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσεις να ξεφορτωθείς την κάθετη αυτή λωρίδα.
Πώς;
1. Αποτρίχωση με κερί: Είναι επώδυνη μέθοδος καθώς η περιοχή είναι σχετικά ευαίσθητη, αλλά δεν πονάει τόσο όπως σε άλλα σημεία του σώματος (π.χ. μπικίνι ή μασχάλες). Το κερί συστήνεται για να αποτριχώσεις τη σκούρα κάθετη λωρίδα που είναι το πιο αντιαισθητικό σημείο. Η αποτρίχωση με κερί αφαιρεί από τη ρίζα τις τρίχες και έχει αρκετή διάρκεια το αποτέλεσμα.
2. Ξανθυντική κρέμα: Πολλές είναι οι γυναίκες που προτιμούν πιο ανώδυνες αλλά και λιγότερο χρονοβόρες μεθόδους αποτρίχωσης. Υπάρχουν κρέμες ξανθυντικές ή αποχρωστικές που πωλούνται σε καταστήματα καλλυντικών τις οποίες μπορείς να εφαρμόσεις στις τρίχες στην κοιλιά και να ανοίξεις το χρώμα τους, να τις ξανθύνεις ώστε να μη φαίνεται το σκούρο αντιαισθητικό στην κοιλιά σου. Μπορείς να την εφαρμόσεις στην περιοχή της κοιλιάς εκτός της κάθετης λωρίδας την οποία θα έχει αφαιρέσει με κερί ή και σε όλη την περιοχή της αν δε θες να βάλεις κερί. Είναι σίγουρα μια αποτριχωτική μέθοδος που δεν πονάει καθόλου και μας απαλλάσσει από τον έντονο σκούρο χρωματισμό στην κοιλιά, αλλά στην πραγματικότητα το μειονέκτημά της είναι πως οι τρίχες προσπαθούν να γίνουν αόρατες όμως κάτω από πολύ φωτισμό ή αν σε πλησιάσει κοντά κάποιος είναι ορατές.
3. Κρέμα αποτρίχωσης: Οι αποτριχωτικές κρέμες μπορούν να εφαρμοστούν και σε ευαίσθητες περιοχές όπως η κοιλιά και είναι σίγουρα ανώδυνες. Εφαρμόζονται τοπικά την περιοχή που μας ενδιαφέρει συνήθως με κάποια σπάτουλα ή ξυλάκι και μετά από κάποια λεπτά (που αναφέρονται στη συσκευασία) αφαιρούνται. Είναι μια απλή και σύντομη διαδικασία αλλά δεν έχει μεγάλης διάρκειας αποτέλεσμα σε αντίθεση με το κερί.
4. Χρήση laser: Αν οι τρίχες στην κοιλιά σου σε επηρεάζουν υπερβολικά και αναζητάς μία λύση οριστική και εγγυημένη, τότε θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο της αποτρίχωσης με laser. Σίγουρα θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά θα είναι αποτελεσματικό.
Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δε συστήνεται και δεν ενδείκνυται το ξύρισμα στην περιοχή καθώς θα κάνει τις τρίχες σου πιο άγριες και είναι πολύ πιθανό να τις αυξήσει.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL