fbpx
Το μυστικό της αποστείρωσης των βάζων

Το μυστικό της αποστείρωσης των βάζων

Μόλις φτιάξατε μια μαρμελάδα και θέλετε να την βάλετε στα γυάλινα βαζάκια. Ξέρετε ποια είναι η σωστή διαδικασία;

Η διαδικασία αποστείρωσης των βάζων για την καλή συντήρηση της μαρμελάδας είναι η εξής:

Πλένουμε πολύ καλά µε ζεστό νερό και σαπούνι τα βάζα και τα καπάκια. Τα σκουπίζουμε. Πάνω στη σχάρα του φούρνου απλώνουμε µία πετσέτα. Τοποθετούμε εκεί τα βάζα και τα καπάκια και κλείνουμε το φούρνο. Τον ανάβουμε στους 150 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τα βάζα, καυτά όπως είναι τα γεμίζουμε µε την καυτή μαρµελάδα μέχρι πάνω, ξέχειλα, και σφραγίζουμε µε τα καπάκια. Τα γυρνάμε ανάποδα με τα καπάκια δηλαδή να ακουμπούν στον πάγκο μέχρι να κρυώσουν καλά τα βάζα. Τα φυλάμε στο ντουλάπι για μήνες.

Προσοχή όμως! Όταν ανοίξουμε µία μαρµελάδα, τότε τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *