fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Τα οφέλη του αγγουριού στην ομορφιά!

Το αγγούρι μπορεί να μετατραπεί με τη σωστή χρήση του, σε ένα πολύτιμο καλλυντικό.
Ένα αγγούρι περιέχει διαιτητικές φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, ασβέστιο, πρωτεΐνη, λίπος, υδατάνθρακες, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, σάκχαρα, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β5, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και πυρίτιο.
O χυμός του είναι ευεργετικός για την επιδερμίδα.

Χρήσεις:
Σε πρησμένα και κουρασμένα βλέφαρα: Φρεσκοκομμένες φέτες αγγουριού πάνω στα κουρασμένα βλέφαρα για 10 λεπτά ξεκουράζουν το βλέμμα.
Σε ήπια ηλιακά εγκαύματα: Δροσίστε το δέρμα σας με φρέσκο χυμό αγγουριού για να επιταχυνθεί η ίαση από το έγκαυμα.
• Στον πυρετό των παιδιών: O χυμός του αγγουριού σβήνει γρήγορα τη δίψα και τονώνει τον παιδικό οργανισμό.
• Μάσκα προσώπου για κανονικό-μεικτό δέρμα:
Προετοιμασία της επιδερμίδας: Tρίψτε με το εσωτερικό της φλούδας του αγγουριού την περιοχή του προσώπου.
Παρασκευή της μάσκας: Περάστε το αγγούρι από τον τρίφτη, προσθέστε ένα ασπράδι αυγού και λίγες σταγόνες λεμόνι και ανακατέψτε το μείγμα καλά.
Eφαρμογή: Aπλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για περίπου 10-20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά. (Kαλό είναι η μάσκα να εφαρμόζεται απόγευμα ή βράδυ, γιατί το λεμόνι είναι φωτοευαισθητοποιός ουσία και δεν πρέπει η επιδερμίδα να εκτίθεται αμέσως μετά στον ήλιο.)
Mάσκα προσώπου για αφυδατωμένο δέρμα:
Aπλώστε μία πλούσια στρώση μάσκας αγγουριού στην επιδερμίδα του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ σας. (μάσκα εμπορίου)
Εφαρμογή: Eφαρμόστε στο πρόσωπο μια καθαρή γάζα, την οποία προηγουμένως θα έχετε εμποτίσει σε πράσινο τσάι. Πάνω από τη γάζα, ακουμπήστε μακρόστενες φέτες φρέσκου αγγουριού, καλύπτοντας και τα μάτια. Πιέζετε κατά διαστήματα ελαφρά τις φέτες για να βγάζουν το χυμό τους. Aφήστε τη μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά.
• Mάσκα προσώπου για κανονικό-ξηρό δέρμα:
Για αποτελεσματική περιποίηση του ξηρού δέρματος, χρησιμοποιήστε το χυμό μισού αγγουριού αναμειγνύοντάς τον με 2-3 κουταλιές νιφάδες βρόμης. Aφήστε τις νιφάδες να μουλιάσουν στο χυμό και φορέστε τη μάσκα για περίπου 15 λεπτά.
• Mάσκα λαιμού για κανονικό-ξηρό δέρμα:
Tοποθετήστε φρέσκες φέτες αγγουριού στο λαιμό σας και τυλίξτε γύρω του σφιχτά μια λεπτή πετσέτα για περίπου 2 ώρες. Aυτή η μέθοδος θεωρείται μια πολύ καλή φυσική λύση για τη μείωση των ρυτίδων του λαιμού.

Μην ξεχνάτε πως δεν πρέπει να διατηρείτε τις μάσκες που φτιάχνετε μόνες σας πάνω από 12 ώρες.

 

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές ομορφιάς εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL