fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Τέσσερις λόγοι για να εντάξεις το αυγό στην καθημερινότητα σου

Το αυγό είναι πιθανότατα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα φαγητά της εποχής μας. Τελικά μπορεί να προκαλέσει κακό στην υγεία μας; Έχει οφέλη όταν το τρώμε;

1. Το αυγό θεωρείται ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φαγητό.

Σκέψου ότι ένα μόνο αυγό περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να μεγαλώσει μέσα ένα μικρό κοτοπουλάκι!

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας. Το ασπράδι είναι πιο πλούσιο σε περιεκτικότητά πρωτεΐνης 4gr, ενώ ο κρόκος του αυγού είναι πολύ πλούσιος σε περιεχόμενο ασβεστίου, σιδήρου, Β6, Β12, φυλλικό οξύ. Καθώς επίσης περιέχει και όλες τις λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D και Ε.

Ένα μεγάλο αυγό περιέχει:

80Kcal θερμίδες

7gr Πρωτεΐνη

5.8gr Λίπη

0.62gr Υδατάνθρακες

2. Δεν επηρεάζει την χοληστερόλη σου!

Για πολλά χρόνια το αυγό το θεωρούσαν ως ένα τρόφιμο το οποίο προκαλεί προβλήματα στην υγεία και συγκεκριμένα την χοληστερόλη. Ένα βραστό αυγό περιέχει 185mg χοληστερόλη. Σύμφωνα με τους οργανισμούς υγείας καλό θα ήταν να περιορίσουμε την χοληστερόλη μας στα 200mg χοληστερόλη ημερήσια. Έρευνες στηρίζουν ότι για τα ψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα ευθύνονται πολύ περισσότερο τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά.

3. Αποφεύγεις το κρέας και το ψάρι; Ένας λόγος παραπάνω!

Σε μια ισοζυγισμένη διατροφή το αυγό πρέπει να συμπεριλαμβάνεται λόγο των θρεπτικών του συστατικών, ειδικότερα σε άτομα που αποφεύγουν το κρέας και το ψάρι για να παρέχονται τα θρεπτικά συστατικά που υπολείπονται.

4. Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Βάλε αυγό στο πρωινό!

Τα άτομα τα οποία προσέχουν το βάρος τους, συχνά το συμπεριλαμβάνουν στα γεύματα τους αφού βοηθά και στην αίσθηση του κορεσμού.

Lime+Life

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL