fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Σeξ και περίοδος: Αυτά που πρέπει να γνωρίζουν γυναίκες και άνδρες!

Κάποιες γυναίκες δεν το διαπραγματεύονται καν. Κάποιες άλλες αναρωτιούνται μήπως τελικά επιτρέπεται το σεξ στην περίοδο ή μήπως είναι καλύτερο να το αποφεύγουμε; Οι απόψεις διίστανται.
Τα βασικά όμως που πρέπει να έχεις υπόψιν είναι:
-Μπορεί να μειωθεί η αιμορραγία της περιόδου και να επανέλθει μετά από μερικές ημέρες
-Ενδέχεται να μειωθούν οι πόνοι της περιόδου
-Μπορεί να μειωθούν και οι κράμπες της περιόδου
Επίσης…
Οι γιατροί λένε “κάντε το”
Εάν η γυναίκα νιώθει άνετα με αυτό, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει να έχει σεξ στην περίοδο της. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και ασφαλές τόσο για εκείνη, όσο και για τον σύντροφό της.
Είναι πιθανό να σας αρέσει και μάλιστα… πολύ!
Η σεξουαλική διέγερση είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα και μερικές μπορεί να έχουν κακή διάθεση γενικότερα στην περίοδό τους, αλλά και επώδυνες ενοχλήσεις που τις κάνουν να μην έχουν διάθεση για σεξ. Αλλά για πολλές άλλες γυναίκες, η έμμηνος ρύση μπορεί να συνοδεύεται από κατακόρυφη αύξηση της λίμπιντο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη σας είναι χαμηλά κατά την 1η μέρα, αλλά αρχίζουν να αυξάνονται από την 3η μέρα και μετά.
Πώς να περιορίσετε τους λεκέδες από το αίμα…
Το σεξ στην ιεραποστολική στάση, με τη γυναίκα ξαπλωμένη ανάσκελα, μπορεί να περιορίσει τη ροή του αίματος. Αν κάνετε σεξ προς το τέλος της περιόδου σας, η ροή σας θα είναι μειωμένη ούτως ή άλλως.
Μπορεί να μείνετε έγκυος και ενώ έχετε περίοδο
Σε ορισμένες γυναίκες η περίοδός τους διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα και μερικές φορές η ωορρηξία της γυναίκας μπορεί να αλληλεπικαλύπτεται με την εμμηνόρροια. Επίσης, το σπέρμα μπορεί να ζήσει για 3 έως 5 ημέρες.
Αν δεν προσπαθείς να μείνεις έγκυος, μην κάνεις το λάθος να κάνεις σεξ στην περίοδο χωρίς προφυλάξεις! Χρησιμοποίησε τα ίδια μέτρα προφύλαξης που χρησιμοποιείς συνήθως.
Ένας δεύτερος λόγος που κάνει απαραίτητο το προφυλακτικό όταν κάνεις σεξ στην περίοδο, είναι πως υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης βακτηρίων ή σεξουαλικά μεταδιδόμενων νόσων σε αυτή τη φάση. Ο τράχηλος ανοίγει για να περάσει το αίμα δημιουργώντας ένα μονοπάτι που επιτρέπει στα βακτήρια να ταξιδέψουν πιο βαθιά στην πυελική κοιλότητα. Στη διάρκεια της περιόδου η γυναίκα έχει μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξει μύκητες ή βακτηριακές λοιμώξεις καθώς το pH του κόλπου είναι πιο αλκαλικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL