fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Σοκολατοθεραπεία προσώπου και σώματος

Εκτός από την πιο γλυκιά απόλαυση και τον πιο ακαταμάχητο πειρασμό, η σοκολάτα και το κακάο είναι ένα συστατικό που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται πολύ στην αισθητική. Περιέχει πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πολλές βιταμίνες όπως A,B,D και Ε, μαγνήσιο, σίδηρο και πολλές άλλες θρεπτικές ουσίες. Τη χρησιμοποιούμε κυρίως για τις ενυδατικές της ιδιότητες στη γνωστή σοκολατοθεραπεία. Σε θεραπείες προσώπου λόγω της αντιγηραντικής και αντιρυτιδικής δράσης της, αλλά και σε θεραπείες σώματος για τις γνωστές αντιοξειδωτικές και αντικυτταριτιδικές της ιδιότητες. Δίνει λάμψη, και θρέψη στην επιδερμίδα μας, για να δούμε θα είναι αυτή που θα κλέψει το ενδιαφέρων σας για σπιτικές συνταγές.

Tip: Η μαύρη σοκολάτα έχει βρεθεί ότι βοηθά στα καρδιαγγειακά νοσήματα, έχει αντικαρκινική δράση, ενώ έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και να σου ανεβάσει την ψυχολογία. Ένα κομματάκι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

3 βασικές συνταγές για να κάνουμε και περιποίηση προσώπου, αλλά και σώματος!

Μάσκα Προσώπου

Υλικά:
2 κ.σπ. aloe vera
1 κ.σπ σκόνη κακάο
1κ.γλ αμυγδαλέλαιο
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια παχύρευστη μάσκα. Απλώνουμε στο πρόσωπο για 20 λεπτά και αφαιρούμε με χλιαρό νερό.

Πίλινγκ Σώματος

Υλικά:
4κτ.σπ αμυγδαλέλαιο
Έτοιμο τρούφα σοκολάτας ή τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση: Τρίβετε στον τρίφτη στο ψιλό τη σοκολάτα. Σε ένα μπολάκι βάζετε το αμυγδαλέλαιο και την τριμμένη κουβερτούρα ή την έτοιμη τρούφα. Κάνετε πίλινγκ με το μείγμα μας, με κυκλικές ανοδικές κινήσεις. Η σοκολάτα θα βγάλει τις ιδιότητές της στο δέρμα σας και θα δώσει μια έξτρα λάμψη. Η μυρωδιά από το τρίψιμο της σοκολάτας θα σας συναρπάσει.

Μάσκα Σώματος, κατά της κυτταρίτιδας

Υλικά:
4κτ.σπ αμυγδαλέλαιο
2κτ.σπ κακάο
½ κτ.γλ τριμμένο εσπρέσο
3σταγ. αιθέριο έλαιο μέντα
3σταγ. αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια ομοιόμορφη μάσκα. Απλώνουμε στα σημεία του σώματός μας και τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

 

Δείτε επίσης ζωντανά το βίντεο της Τέτας, να φτιάχνει ΣΟΚΟΛΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ από την εκπομπή “Καλημερούδια”:

http://www.megatv.com/kalimeroudia/default.asp?catid=40015

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL