fbpx
Σαλάτα με ψητά μήλα, ricotta και φυστίκι Αιγίνης

Σαλάτα με ψητά μήλα, ricotta και φυστίκι Αιγίνης

Μία σαλάτα που δε θα την έλεγες συνηθισμένη, σίγουρα όμως θα διαπίστωνες ότι είναι πεντανόστιμη!

Υλικά:

3 κ.σ. βούτυρο

2 μεσαία μήλα κομμένα σε κυβάκια (χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε)

1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο ginger

1 φλ. φυστίκια Αιγίνης (καβουρδισμένα ελαφρώς)

2 κ.γλ. μουστάρδα Dijon

200 γρ. baby spinach

1 φλ. τυρί ricotta

2 κ.σ. μέλι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρασκευή:

Σε ένα τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε τα μήλα και το τριμμένο ginger και αφήνουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.

Ρίχνουμε τα φυστίκια Αιγίνης, τη μουστάρδα και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά αφήνουμε ακόμα 5 λεπτά.

Αποσύρουμε.

Βάζουμε το σπανάκι σε μία σαλατιέρα.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα 2/3 από το μείγμα με τα μήλα, καλύπτουμε με ricotta, τα υπόλοιπα μήλα και περιχύνουμε το μέλι.

Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Tip: Μία μερίδα περιέχει περίπου 278 θερμίδες.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *