fbpx
Πώς να αποφύγετε γρατσουνιές από τις Inox επιφάνειες του σπιτιού σας

Πώς να αποφύγετε γρατσουνιές από τις Inox επιφάνειες του σπιτιού σας

Inox επιφάνειες συναντάμε πλέον σε κάθε σπίτι. To ψυγείο, o νεροχύτης ή ο φούρνος σας είναι, λοιπόν, γεμάτα γρατσουνιές και αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να δείχνουν και πάλι σαν καινούργια. Αρχικά εντοπίστε τη «φορά» του ανοξείδωτου υλικού, δηλαδή προς ποια κατεύθυνση κινούνται τα «νερά». Η κατεύθυνση θα είναι οριζόντια ή κάθετη. Αν θέλετε να διορθώσετε τις γρατσουνιές ή απλώς να καθαρίσετε την επιφάνεια, πάντα να θυμάστε να την καθαρίζετε παράλληλα με την φορά αυτή.

 Ξεκινήστε καθαρίζοντας τις επιφάνειές με ένα μαλακό πανί και λίγο ξύδι διαλυμένο σε νερό. Το ξύδι  δεν είναι τοξικό και θα τις κάνει να γυαλίσουν. Σκουπίστε με ένα μαλακό πανί. Οι επιφάνειές σας χρειάζεται να είναι καθαρές για να μπορέσετε να εντοπίσετε που ακριβώς έχουν αλλοιωθεί και υπάρχει περίπτωση, αν οι γρατσουνιές είναι μικρές, να μην χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο για να τις απομακρύνετε.

Βάλτε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα μαλακό πανί και απλώστε το στην επιφάνεια. Διπλώστε το πανί στη μέση, ώστε να είναι απ’έξω η καθαρή πλευρά του πανιού και βάλτε λίγο ξίδι. Σκουπίστε την επιφάνεια με το ξίδι για να απομακρύνετε το ελαιόλαδο και με ένα στεγνό πανί σκουπίστε ότι έχει μείνει μέχρι η επιφάνειά σας να είναι απόλυτα στεγνή.

Η μαγειρική σόδα, εκτός από το γεγονός ότι είναι χρήσιμη στη μαγειρική, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για… τις γρατσουνιές του ψυγείου σας! Είναι οικονομική και αποτελεί ένα φυσικό, μη τοξικό καθαριστικό για τις μεταλλικές επιφάνειες. Φτιάξτε μια πάστα με νερό και 3 κουταλάκια σόδα. Τρίψτε την επιφάνεια με το μείγμα και καθαρίστε την με νερό.

 

Aν τα παραπάνω δεν βοηθήσουν, χρησιμοποιήστε  ένα αντισκωριακό σπρέι.

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *