fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Πιο λευκά δόντια με φυσικούς τρόπους

Ένα λευκό χαμόγελο μας γεμίζει αυτοπεποίθηση! Και ποιος δεν θέλει να έχει ένα όμορφο και λευκό χαμόγελο; Η πρώτη λύση που μας έρχεται στο μυαλό είναι μια επίσκεψη στον οδοντίατρο. Τι θα λέγατε όμως αν ακούγατε πως υπάρχουν και πιο απλοί τρόποι για να έχουμε λευκά και λαμπερά δόντια;
Υπάρχουν κάποιες σπιτικές συνταγές που θα «φωτίσουν» τα δόντια σας σε συνδυασμό με κάποιες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε!
Για παράδειγμα το βούρτσισμα των δοντιών σας θα πρέπει να γίνεται επισταμένα με διάρκεια τουλάχιστον 3 λεπτών μετά από κάθε γεύμα. Θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση πολλών καφέδων και τσάι, καθώς και τα ανθρακούχα ποτά, το κόκκινο κρασί και το κάπνισμα.

Συνταγές…

Λεμόνι και μαγειρική σόδα
Ανακατέψτε χυμό λεμονιού με λίγη μαγειρική σόδα. Όταν γίνει ομοιογενές το μείγμα, απλώστε το στα δόντια με λίγο βαμβάκι. Αφήστε το να δράσει για ένα λεπτό (όχι περισσότερο) και βουρτσίστε με οδοντόπαστα τα δόντια σας όπως κάνετε συνήθως.

Μπανάνα
Καθαρίστε μια μπανάνα, κόψτε την κομματάκια μέχρι να γίνει πολτός και στη συνέχεια πάρτε το μείγμα και τρίψτε με αυτό τα δόντια (όπως θα κάνατε με μια οδοντόπαστα). Δύο λεπτά αργότερα, βουρτσίστε τα δόντια σας κανονικά.

Μηλόξυδο
Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα μέσα σε μηλόξυδο και στην συνέχεια βουρτσίστε κανονικά τα δόντια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε αυτή την τεχνική μία φορά την εβδομάδα.

Αλάτι και μαγειρική σόδα
Ανακατώστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι με τρία κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Αλείψτε το μείγμα πάνω στα δόντια σας και περιμένετε να δράσει. Μην το αφήσετε παραπάνω από μισό με ένα λεπτό. Ξεπλύνετε καλά το στόμα σας και έπειτα από λίγο βουρτσίστε τα δόντια σας κανονικά.

Φρούτα και λαχανικά
Μπορείτε να μασήσετε καλά, τραγανά φρούτα και λαχανικά, όπως τα μήλα και το σέλινο, για να απομακρύνετε με φυσικό τρόπο τους λεκέδες στα δόντια σας. Το όφελος από αυτά τα τρόφιμα είναι ότι έχουν ακριβώς τη σωστή υφή και ότι “τρίβουν” τα δόντια σας χωρίς να καταστρέφουν το σμάλτο.

Tip: Σταματήστε να τρώνε τα νύχια σας . Αυτό επιβαρύνει και τα δόντια και εξασθενεί το σμάλτο.

 

Προσοχή: Όλα με μέτρο!

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL