fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Περιποίηση για όμορφη επιδερμίδα σε κάθε ηλικία…..

Περιποίηση για όμορφη επιδερμίδα σε κάθε ηλικία….. στα 20+, στα 30+, στα 40+ και στα 50+

Το δέρμα μας μέρα με την ημέρα, με τις εναλλαγές του καιρού, χάνει την ελαστικότητά του, την λάμψη και τη ζωντάνια του. Σε κάθε ηλικία η καθημερινή περιποίηση μας χαρίζει φωτεινή επιδερμίδα και είναι το λιθαράκι που μπαίνει κάθε φορά σαν πρόληψη, για να νικήσουμε το χρόνο. Στο κομμάτι αυτό θα δούμε αναλυτικά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε σε κάθε ηλικία. Στις νεότερες ηλικίες δεν χρειάζονται υπερβολές και στις μεγαλύτερες ηλικίες, χρειάζονται τα κατάλληλα προϊόντα. Ακολουθήστε με….

Στα 20+….
Από τα 20 και μετά, είναι ίσως η αρχή για τα πάντα. Αναλόγως με το πώς θα φροντίσεις την επιδερμίδα σου αυτή τη δεκαετία, μέχρι τα πρώτα ..άντα, θα φανούν τα αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια. Σε αυτή τη δεκαετία, το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι η ακμή, για αυτό ο καλός καθαρισμός στο σπίτι σε καθημερινή βάση και ο βαθύς καθαρισμός από μικρή ηλικία είναι η βάση για ένα υγιές δέρμα.
Άσε τις αντιρυτιδικές και βαριές κρέμες και αρκέσου σε λίγα και καλά προϊόντα.

Νούμερο 1: Προμηθεύσου ένα καλό καθαριστικό σαπούνι σε μορφή αφρού ή gel, ιδιαίτερα αν έχεις τάση να εμφανίζει σπυράκια. Αν πάλι το δέρμα σου είναι ξηρό, ένα καθαριστικό γαλάκτωμα ή καθαριστική λοσιόν είναι ότι πρέπει.
Νούμερο 2: Και ας είναι χειμώνας και ας δεν έχει ήλιο, επέλεξε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σου, με αντηλιακό δείκτη. Μία φορά τουλάχιστον, την ημέρα πρέπει να τη φοράς. Άπλωσέ την σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Μην τα ξεχάσεις τα δύο τελευταία, είναι πολύ σημαντικά.
Νούμερο 3: Ναι είσαι νέα και τα μαλλιά σου είναι μες τη ζωντάνια. Μην το παρακάνεις όμως γιατί δεν θα είναι τα επόμενα χρόνια. Προτίμησε πιο φυσικά λουκ και μην ξεχνάς ποτέ το πλούσιο ενυδατικό λάδι, ιδιαίτερα στις άκρες των μαλλιών σου.

Tips:

  • Μην κοιμηθείς με μακιγιάζ, το δέρμα σου πρέπει να αναπνέει.
  • Αν έχεις τάση για ακμή, επισκέψου ένα δερματολόγο, μόλις το καταλάβεις.
  • Να προτιμάς κρέμες λεπτόρρευστες, με ενυδατική δράση και όχι κρέμες παχύρευστες που φράζουν τους πόρους.

 

Στα 30+….
Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα γίνεται ολοένα και λεπτότερο, εμφανίζει σημάδια και ρυτίδες έκφρασης. Είναι προτιμότερο λοιπόν, περνώντας τα τριάντα, να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε καλλυντικά με αντιγηραντικές ιδιότητες. Οι κρέμες, οι οροί και γενικώς τα πιο ενισχυμένα προϊόντα, βοηθούν στην μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου, προλαμβάνουν την χαλάρωση, τις κηλίδες και τους μαύρους κύκλους, τα οποία εμφανίζονται πιο έντονα σε αυτές τις ηλικίες. Επιδιορθώνουν και προστατεύουν τους μηχανισμούς άμυνας της επιδερμίδας και δίνουν σαν αποτέλεσμα μια επιδερμίδα λαμπερή και υγιή.

Νούμερο 1: Διάλεξε ένα καθαριστικό προϊόν με άλφα υδροξυοξέα (AHA) για ενισχυμένη απολέπιση και ανανέωση. Είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς προϊόντα με AHA.
Νούμερο 2: Οι ενυδατικές (ημέρα, νύκτας), θα πρέπει να έχουν κάποιο αντιγηραντικό παράγοντα. Είτε βιταμίνη C, υαλουρονικό, ή ρετινόλη Α, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Ναι, χρειάζεται να φοράς, κρέμα ματιών. Βοηθούν στους μαύρους κύκλους, η βιταμίνη C, ενώ για τα οιδήματα κάποιο προϊόν που να περιέχει καφεΐνη.
Νούμερο 3: Ένας αντιοξειδωτικός ή αντιγηραντικός ορός ή serum είναι ότι πρέπει για νυχτερινή φροντίδα. Το πρωί το πρόσωπό σου θα είναι ξεκούραστο και παράλληλα ενυδατωμένο.
Νούμερο 4: Εμπιστευτείτε την κρίση της αισθητικού σας και επιλέξτε να κάνετε μια επαγγελματική θεραπεία ενυδάτωσης ή αντιγήρανσης. Το δέρμα σας θα ανανεωθεί και θα ενυδατωθεί στον υπέρτατο βαθμό.
Νούμερο 5 : Η επιδερμίδα του σώματός σου, έχει τις αντίστοιχες ανάγκες με του προσώπου σου. Προτίμησε λάδια που ενυδατώνουν σε βάθος και ένα συσφικτικό προϊόν για τέλεια σιλουέτα.

Τροφές που συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου:

  • Το κοτόπουλο και η γαλοπούλα
  • Οι σαρδέλες
  • Τα χορταρικά και τα λαχανικά

 

Θέλετε και άλλες συμβουλές ομορφιάς??? Αν ναι πατήστε ΕΔΩ !!!

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL