fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Πανάδες: Τι να κάνετε για να τις περιορίσετε

Οι πανάδες ή αλλιώς μελάσματα βασανίζουν αρκετό κόσμο. Τα ακριβή αίτια του μελάσματος είναι ασαφή αλλά σημαντικό ρόλο παίζει η έκθεση στον ήλιο, η εγκυμοσύνη, τα αντισυλληπτικά χάπια και τα καλλυντικά.
Αν έχετε πανάδες, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να επιτύχετε έναν πιο ήπιο τόνο χρώματος στο δέρμα σας:

Φοράτε αντηλιακό καθημερινά
Μία από τις πιο κοινές θεραπείες για τις πανάδες είναι η προστασία από τον ήλιο. Είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμα και σε συννεφιασμένες ημέρες. Επιλέξτε ένα αντηλιακό με προστασία (SPF) 30 ή και περισσότερο. Εφαρμόστε αντηλιακό 15 λεπτά πριν βγείτε έξω και εφαρμόστε το ξανά τουλάχιστον κάθε δύο ώρες.

Φορέστε καπέλο με πλατύ γείσο
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature, το αντηλιακό από μόνο του δεν μπορεί να σας δώσει την προστασία από τον ήλιο που χρειάζεστε. Προσπαθήστε λοιπόν να παραμένετε στη σκιά και να φοράτε προστατευτικά ρούχα και καπέλα εκτός από την εφαρμογή αντηλιακού.

Αποφύγετε την αποτρίχωση με κερί
Με αυτή τη μέθοδο αποτρίχωσης μπορεί να προκαλέσετε φλεγμονή του δέρματος και να επιδεινώσετε τις πανάδες. Ρωτήστε έναν δερματολόγο για άλλους τύπους αποτρίχωσης που μπορεί να είναι κατάλληλοι για εσάς.

Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα φροντίδας του δέρματος
Επιλέξτε προϊόντα φροντίδας του δέρματος που δεν σας κάνουν να νιώσετε τσίμπημα ή κάψιμο, καθώς τα προϊόντα που ερεθίζουν το δέρμα μπορεί να επιδεινώσουν τις πανάδες σας.

 

Αν δεν δείτε κάποια διαφορά στις πανάδες σας , επικοινωνήστε με τον δερματολόγο σας για να συζητήσετε σχετικά με διαθέσιμες θεραπείες για το μέλασμα ή και συνταγογραφούμενα φάρμακα και θεραπείες που γίνονται στο ιατρείο.

Απέκτησε το τέλειο σώμα χωρίς κυτταρίτιδα λίγο πριν το καλοκαίρι!!!!!

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL