fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Πέντε λόγοι υγείας για να αγαπήσετε το αγγούρι

Το δροσερό λαχανικό είναι ιδανικό για τη σαλάτα τους μήνες του καλοκαιριού αλλά παράλληλα είναι και «εργαλείο» ομορφιάς για τα κουρασμένα μάτια.
Το ταπεινό αγγούρι κρύβει σημαντικά οφέλη για την υγεία που λίγοι γνωρίζουν.

Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β3, Β5 και Β6), φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο.

Δείτε πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από το δροσερό λαχανικό.

1. Περισσότερη ενέργεια
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αλλά και οι υδατάνθρακες που περιέχει μπορούν να μας χαρίσουν την τόνωση που χρειαζόμαστε όταν αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κούρασης. Παράλληλα, περιέχει αρκετό νερό ώστε να κρατήσει το σώμα ενυδατωμένο, χωρίς να μας φορτώνει με περιττές θερμίδες.

2. Λιγότερες λιγούρες
Το αγγούρι ανήκει στις τροφές με «αρνητικές θερμίδες». Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας καίει περισσότερες για να το μεταβολίσει σε σύγκριση με τις θερμίδες που περιέχει το ίδιο το αγγούρι. Παράλληλα, η μεγάλη περιεκτικότητα του λαχανικού σε νερό εντείνει το αίσθημα του κορεσμού.

3. Για τον πονοκέφαλο της μέθης
Για να αποφύγουμε τον πονοκέφαλο μετά από ένα βράδυ με αρκετό αλκοόλ, μερικές φέτες αγγούρι πριν κοιμηθούμε είναι το ιδανικό σνακ. Το αγγούρι μας παρέχει αρκετά σάκχαρα, βιταμίνες και ηλεκτρολύτες ώστε να αναπληρώσουμε πολύτιμα συστατικά. Παράλληλα, επειδή το αλκοόλ μας αφυδατώνει, το νερό που περιέχει το αγγούρι καταπολεμά την αφυδάτωση.

4. Δροσερή αναπνοή
Μια βασική αιτία της κακοσμίας του στόματος είναι η ξηρότητα της στοματικής κοιλότητας. Το αγγούρι ενυδατώνει το στόμα, όπως και ολόκληρο το σώμα, χάρη στο νερό που περιέχει.

5. Αντίδοτο στο στρες
Το βραστό αγγούρι είναι μια φυσική μέθοδος να αντιμετωπίσουμε το στρες. Τα χημικά συστατικά και τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχει αντιδρούν με το νερό και ο ατμός απελευθερώνει ένα καταπραϋντικό και χαλαρωτικό άρωμα.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL