fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Οι αλλαγές της χρονιάς που πρέπει να κάνετε για την υγεία σας

Λίγο πριν μπει το νέο έτος, μας πιάνει η διάθεση για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που φερόμαστε, όταν αυτός δεν είναι λειτουργικός, και υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι θα κόψουμε τις συνήθειες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Το βλέπουμε εξάλλου σαν πράξη αγάπης απέναντι σε εμάς τους ίδιους.

Ποια είναι λοιπόν αυτά που μπορούμε να αλλάξουμε το 2019 για να έχουμε μία πιο εύκολη και υγιή καθημερινότητα;

Να χάσουμε βάρος.

Αποτελεί μάλλον την πιο κοινή απόφαση για όλους μας αλλά έχει τα μικρότερα ποσοστά επιτυχίας. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί περιμένουμε ότι θα δούμε άμεσα αποτελέσματα και δεν κάνουμε καθόλου υπομονή. Αυτό που θα βοηθήσει είναι να κρατάμε ένα ημερολόγιο διατροφής για να βλέπουμε τι τρώμε αλλά και ένα υποστηρικτικό περιβάλλον.

Κρατήστε επαφή με τους ανθρώπους.

Είναι καλό για την υγεία σας το να έχετε στη ζωή σας ανθρώπους με τους οποίους νιώθετε καλά και επικοινωνείτε. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι με ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς ζουν περισσότερα χρόνια.

Κόψτε το κάπνισμα.

Μπορεί να έχετε κάνει ήδη πολλές προσπάθειες που έχουν πέσει στο κενό. Είναι η συνήθεια που δεν μπορούμε να κόψουμε εύκολα αλλά σκεφτείτε τα οφέλη στην υγεία, την αλλαγή στην αναπνοή αλλά και την εξοικονόμηση στα χρήματα.

Περιορίστε το στρες.

Λίγες δόσεις άγχους δεν κάνουν κακό γιατί μας κινητοποιούν και μας δίνουν ενέργεια. Όσο όμως αυξάνεται, τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε από αϋπνίες, κατάθλιψη, παχυσαρκία και καρδιακά νοσήματα. Βρεθείτε με αγαπημένους ανθρώπους, ξεκουραστείτε όσο μπορείτε και αποσυμπιεστείτε από την καθημερινότητα.

Μειώστε το αλκοόλ.

Η υπερβολική κατανάλωση επηρεάζει τους νευρώνες του εγκεφάλου και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μνήμης, κατάθλιψη, υπέρταση αλλά και ακόμα πιο απειλητικές ασθένειες.

Ταξιδέψτε.

Όταν έχουμε τη δυνατότητα να αποδράσουμε για λίγες ημέρες, βγαίνουμε έξω από τα κλασικά γεγονότα της καθημερινότητας και αναζωογονούμαστε.

 

vita.gr

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL