fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Μαύρα στίγματα: Αντιμετωπίστε τα με φυσικό τρόπο

Είστε πολλές που είστε αντιμέτωπες με αυτό το θέμα. Ένα μαύρο στίγμα στο πρόσωπό σας είναι ένα άνοιγμα στην επιφάνεια του δέρματος που εμφανίζεται όταν ένας πόρος διευρύνεται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζει με βακτήρια, σμήγμα και νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτή η ανάμειξη δημιουργεί ένα μπλοκάρισμα στον πόρο.
Το σμήγμα, το οποίο περιέχει μια χρωστική ουσία, τη μελανίνη, οξειδώνεται όταν είναι εκτεθειμένο στον αέρα. Έτσι, όταν η συσσώρευση σμήγματος πιέζεται προς την επιφάνεια του δέρματος, είναι η οξείδωση εκείνη που δημιουργεί την σκούρα απόχρωση πάνω από το άνοιγμα.
Θα σας γράψω δύο εύκολες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι και θα απαλλαγείτε εύκολα και οικονομικά από τα μαύρα στίγματα.
Mάσκα με γάλα & μέλι

Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού σε συνδυασμό με την ενυδατική δράση του γαλακτικού οξέος κάνουν αυτόν τον συνδυασμό την τέλεια λύση. Συνδυάστε μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 έως 10 δευτερόλεπτα και ανακατέψτε καλά. Απλώστε μία λεπτή στρώση πάνω από τα μαύρα στίγματα και μετά βάλτε ένα καθαρό, στεγνό κομμάτι βαμβακερού υφάσματος από πάνω. Αφήστε το να δράσει περίπου 10 λεπτά και ξεκολλήστε το βαμβακερό ύφασμα. Θα πρέπει να δείτε κάποια μαύρα στίγματα να απομακρύνονται μαζί με το ύφασμα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και βάλτε αρκετή ποσότητα από της ενυδατική σας κρέμα.

 

Μάσκα με ασπράδι αυγού

Το ασπράδι αυγού μπορεί να συσφίξει προσωρινά τους πόρους σας, το οποίο θα μειώσει τις πιθανότητες να αναπτύξετε νέα σπυράκια ή μαύρα στίγματα. Αφότου πλύνετε το πρόσωπό σας, καλύψτε το με ένα ελαφρύ στρώμα από ασπράδι αυγού. Έπειτα, τοποθετήστε ένα χαρτομάντιλο πάνω από το πρόσωπό σας, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω, ώστε το χαρτί να εμποτιστεί με το ασπράδι. Βάλτε μια δεύτερη στρώση από ασπράδι πάνω από το χαρτομάντιλο που έχει μείνει στο πρόσωπό σας και σκεπάστε ξανά με ένα δεύτερο χαρτομάντιλο. Θα αρχίσετε να νιώθετε το “τράβηγμα” από την σύσφιξη των πόρων. Όταν η μάσκα είναι εντελώς στεγνή, αφαιρέστε τα χαρτομάντιλα, πλυθείτε και βάλτε αρκετή ποσότητα από της ενυδατική σας κρέμα.

 

Διαβάστε περισσότερες συνταγές ομορφιάς εδώ
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook Teta Beauty Salon

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL