fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Λάδι ελιάς. Ένα καλλυντικό στην κουζίνα σου!

Από την αρχαιότητα το ελαιόλαδο φημιζόταν για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες. Τότε, άλειφαν τα μαλλιά και το σώμα τους με λάδι ελιάς για να τα καθαρίσουν, να τα αρωματίσουν και να τα κάνουν πιο απαλά αλλά άλειφαν με λάδι ακόμα και τα ρούχα τους για να τα γυαλίσουν, όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται.
Η πλούσια περιεκτικότητα του σε βιταμίνες θρέφει την επιδερμίδα και συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη και διατήρηση του δέρματος.
Είναι πλούσιο σε Ω:3 και Ω:6 και προστατεύει την μεμβράνη των κυττάρων από την απώλεια του νερού μέσα από το κύτταρο αποτρέποντας την είσοδο των τοξινών από την επιδερμίδα.
Aν, λοιπόν, αλείψετε με ελαιόλαδο το δέρμα και τα μαλλιά σας, θα τα ωφελήσετε αφού θα τα προστατέψετε από τηνξηρότητα και θα βελτιώσετε την υφή τους. Χάρη στην αντιοξειδωτική δράση που έχουν οι πολυφαινόλες και η βιταμίνη E, προστατεύεται το δέρμα από πρόωρη γήρανση, αφού «καταπολεμώνται» οι καταστροφικές ελεύθερες ρίζες.
Στις τροφές: Το ελαιόλαδο είναι καλύτερο να καταναλώνεται ωμό στις σαλάτες και στα φαγητά.

 

Συνταγές….

 

Για τα μάτια σας: Mπορείτε, όταν δεν χρησιμοποιείτε κάποια κρέμα, να ταμπονάρετε με ένα βαμβάκι λίγο ελαιόλαδο στην περιοχή που κάνει την εμφάνισή του το «πόδι της χήνας».

Για χείλη σας που έχουν σκάσει: Eνυδατώστε τα το βράδυ με λίγο ελαιόλαδο.

Για την ενδυνάμωση των βλεφαρίδων και ντεμακιγιάζ: Aναμείξτε ίσες ποσότητες αμυγδαλέλαιο και ελαιόλαδο και φτιάξτε ένα μείγμα ελαίων για άψογο ντεμακιγιάζ. Αυτό βοηθά και στη θρέψη των βλεφαρίδων.

 

Παραγγείλτε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τη συλλογή Teta’s Lab  εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL