fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Κρυολόγημα; Αντιμετωπίστε το με φυσικό τρόπο

Είναι η περίοδος που οι ιώσεις και τα κρυολογήματα δεν μας αφήνουν. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα αλλά πολύ περισσότερο να το προλάβετε. Πώς; Με κουρκουμά! Θαυματουργός, οικονομικός και θα τον βρείτε στο σούπερ μάρκετ στο ράφι με τα μπαχαρικά.
Η κουρκουμίνη, στην οποία οφείλει ο κουρκουμάς το πορτοκαλοκίτρινο χρώμα του, θεωρείται ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση. Έρευνες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωσή του ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και επομένως βοηθά στην πρόληψη καθώς και στην αντιμετώπιση των κρυολογημάτων.
Η γεύση του ταιριάζει στα λαδερά, στις πατάτες φούρνου και στα ψητά λαχανικά, ενώ ένας εύκολος τρόπος να τον εντάξουμε στη διατροφή μας είναι να προσθέτουμε μια κουταλιά κουρκουμά στο νερό όπου βράζουμε ζυμαρικά ή ρύζι. Όταν αισθανόμαστε τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος ή όταν είμαστε ήδη κρυωμένοι, μπορούμε να ρίξουμε σε μια κούπα βραστό νερό 1/2 κουταλάκι κουρκουμά και 1/2 κουταλάκι μέλι. Πίνουμε μέχρι 2 φλιτζάνια την ημέρα.

Θαυματουργό τσάι

Φτιάξτε ένα κλασικό τσάι, βάλτε μέσα μισή κουταλιά κουρκουμά και 2-3 κόκκους πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και πιείτε το. Αν είστε κρυωμένοι, θα δείτε τεράστια αλλαγή στην υγεία σας.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL