fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Θεραπευτικές συνταγές για τις αιμορροΐδες

Είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Έχετε δοκιμάσει τα πάντα, αλοιφές, κρέμες, θεραπείες και δεν έχετε δει κάποια βελτίωση. Σήμερα θα δούμε μαζί κάποιες θεραπευτικές συνταγές για τις αιμορροΐδες με αγριοκαστανιά.

  • Έκχυμα από φύλλα: Ρίξτε ένα Φλ. βραστό νερό σε ένα γεμάτο κ.γλ. αποξηραμένα φὐλλα. Αφήστε τα για 10 λεπτά και σουρώστε. Μπορείτε να το γλυκάνετε με μέλι.
  • Εδρόλουτρο, ποδόλουτρο: Ρίξτε 1/4 λίτρου βραστό νερό σε 2 γεμάτα κ.σ. άνθη. Αφήστε να μουσκέψουν για 10 λεπτά και σουρώστε. Συμπληρώστε ζεστό νερό. όσο χρειαστεί. Κάντε εδρόλουτρο για 10 λεπτά.
  • Βάμμα:  Ρίξτε μισό φλιτζάνι κονιάκ σε δύο γεμάτες κ.σ. αλεύρι από ιπποκάστανα και δύο κ.σ. θρυμματισμένα φύλλα. Σφραγίστε καλά το μίγμα σε βάζο. Αφήστε το για 2 εβδομάδες και σουρώστε το. Διατηρήστε το σε καλά σφραγισμένο αδιαφανές μπουκάλι. Κάντε εντριβές με αυτό στα μέρη που πάσχουν, αρθρώσεις, κνήμες κ.α.
  • Πάστα: Ανακατέψτε αλεύρι ιπποκάστανων και σιταριού σε αναλογία 1:1. Προσθέστε ξίδι και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Αλείψτε την πάστα τοπικά ἡ απλώστε την σε γἀζα και εφαρμόστε την ως κατάπλασμα στην περιοχή του πόνου ή της φλεγμονής.

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL