fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Θα εκπλαγείτε μαθαίνοντας τις απίστευτες χρήσεις του ελληνικού καφέ στην καθημερινότητα μας

Εκτός από τη μοναδική του γεύση και το άρωμά του είναι το γεγονός πως το κατακάθι του ελληνικού καφέ μπορεί να μας χρησιμεύσει με πολλούς  διαφορετικούς τρόπους και να κάνει την καθημερινότητά μας ευκολότερη.

Ποιοι είναι αυτοί;

–   Αναμειγνύουμε ζεστό κατακάθι καφέ με λάδι για μασάζ και τρίβουμε το δέρμα μας με αυτό. Το μείγμα αυτό μειώνει δραστικά την κυτταρίτιδα.

–  Μπορούμε να αναμείξουμε κόκκους καφέ με μία λοσιόν σώματος και να φτιάξουμε ένα τέλειο απολεπιστικό.

– Φτιάχνουμε ένα ποτήρι καφέ, το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε σε βρεγμένα μαλλιά για 15 λεπτά. Έπειτα ξεπλένουμε καλά. Αυτό είναι το μυστικό για λαμπερά μαλλιά.

– Το κατακάθι αποτελεί  εξαιρετικό λίπασμα για τα φυτά μας γιατί περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία που τα θρέφουν και τα ζωντανεύουν. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα 1-2 φορές το μήνα στο χώμα της κάθε γλάστρας.

–  Πλένουμε τα χέρια μας  με σαπούνι αλλά και με το κατακάθι του για να  ξεμυρίσουν.

– Τα μάτια της κουζίνας συχνά πιάνουν λίπη από το μαγείρεμα, τα καθαρίζουμε, τρίβοντάς τα με το κατακάθι του ελληνικού καφέ.

–  Διώχνουμε τις  άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα μας τοποθετώντας ένα μικρό μπολάκι με κόκκους καφέ σε όποιο σημείο θέλουμε και οι μυρωδιές εξαφανίζονται.

–  Είναι εντομοαπωθητικό, ειδικά για τα μυρμήγκια, αλλά παράλληλα και για τους ψύλλους των σκύλων.

–  Αν ρίξουμε λίγους κόκκους καφέ μέσα στις σόλες των παπουτσιών μας η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

– Για να μην βουλώνουν τα σιφώνια του νεροχύτη και για να μην μυρίζουν άσχημα, ρίχνουμε συχνά λίγο κατακάθι καφέ και μετά αφήνουμε να τρέξει ζεστό νερό. Το κατακάθι θα αφαιρέσει τα λίπη και θα διώξει την άσχημη μυρωδιά.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL