fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Η άσκηση που σε βοηθά να κάψεις έως και 700 θερμίδες σε μισή ώρα

Η αερόβια γυμναστική θεωρείται ιδανική επιλογή για όσες επιθυμούν να χάσουν βάρος.

Ιδιαίτερα τα έντονα προγράμματα που απαιτούν γρήγορες και έντονες κινήσεις, είναι σε θέση να μας κάνουν να αποβάλλουμε μέσω του ιδρώτα τεράστιες ποσότητες τοξινών, βοηθώντας παράλληλα στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας.

Υπάρχει, όμως, ένας πολύ συγκεκριμένος τύπος αερόβιας προπόνησης που θεωρείται «κλειδί» στην απώλεια βάρους, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να κάψουμε περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη παρόμοια άσκηση.

Περί τίνος πρόκειται όμως;

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες trainers, η άσκηση στην οποία πρέπει να πούμε το «ναι» αν στόχος μας είναι η γρήγορη απώλεια βάρους, δεν είναι άλλη από το αγαπημένο μας παιδικό παιχνίδι «της γειτονιάς». Το σκοινάκι!

Έχεις παρατηρήσει άνδρες και γυναίκες στο γυμναστήριο να… χοροπηδούν για αρκετά λεπτά, σωστά; Σύμφωνα με τους γυμναστές, κάνουν πολύ καλά, αφού μια έντονη προπόνηση στο σκοινάκι σε υψηλή ένταση μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα 65 κιλών να κάψει έως και 700 θερμίδες το μισάωρο.

Αν η προπόνηση είναι χαμηλότερης έντασης και με συχνότερα διαλείμματα, μπορούμε να κάψουμε έως και 450 θερμίδες την ίδια ώρα.

Πρόκειται για μία πολύ καλή λύση για όσες από εμάς δεν έχουμε τον χρόνο να δίνουμε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα το «παρών» στο γυμναστήριο, καθώς η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να εκτελεστεί και στο σπίτι μας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, επιβάλλεται να φοράμε καλά αθλητικά παπούτσια που απορροφούν τους κραδασμούς (ακόμα κι αν τα έχουμε αποκλειστικά για τη γυμναστική στο σπίτι), καθώς το γυμνό πόδι είναι ευκολότερο να τραυματιστεί τόσο στα πέλματα όσο και τους αστραγάλους κατά τη διάρκεια μιας τόσο έντονης προπόνησης.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL