fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Γιατί οι άνδρες ιδρώνουν περισσότερο στο πρόσωπο;

Είστε πολλοί εσείς οι άνδρες που διαβάζετε το blog  μου παρόλο που τα θέματα αφορούν περισσότερο τις γυναίκες.
Στις πιο βασικές απορίες  που μου στέλνετε καθημερινά στα social media ήταν το γιατί ιδρώνετε περισσότερο στο πρόσωπο. Θα σας απαντήσω λοιπόν.
Οι άντρες από κατασκευή έχουν λιγότερους ιδρωτοποιούς αδένες από τις γυναίκες, ωστόσο η επιδερμίδα τους παράγει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ιδρώτα. Ο ανδρικός ιδρώτας έχει όξινη σύνθεση (χαμηλότερο ph), με αποτέλεσμα να δρα επιβαρυντικά στην επιδερμίδα, επειδή αλλοιώνει τον προστατευτικό μανδύα της.
Έτσι είναι ευάλωτη στην πρόωρη γήρανση και παρουσιάζει θαμπή όψη. Με την εξάτμιση του ιδρώτα απομακρύνονται απαραίτητα συστατικά από την επιδερμίδα και σταδιακά ταλαιπωρείται από αφυδάτωση.
Είστε πολλοί και εσείς που βγάζετε σπυράκια και αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι δεν κάνετε σωστό καθαρισμό στην επιδερμίδα σας αμέσως μετά την εμφάνιση του ιδρώτα. Πολλοί συνηθίζετε να σκουπίζετε τον ιδρώτα με αποτέλεσμα τα ρυπαρά στοιχεία να μπλοκάρουν τους πόρους και να ταλαιπωρείστε από διάφορες ατέλειες στη συνέχεια.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε φορά που ιδρώνετε είναι απαραίτητο να πλένετε το πρόσωπο και το σώμα σας με ένα ήπιο προϊόν χωρίς άρωμα και σαπούνι και να ξεβγάζετε με άφθονο νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μην ξεχνάτε ποτέ την ενυδατική κρέμα για προστασία και αποκατάσταση.

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές ομορφιάς εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL