fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Γι΄αυτό το λόγο πρέπει να βάλεις φέτες λεμονιού δίπλα σου πριν τον ύπνο!

Μπορεί να γέλασες μόλις διάβασες τον τίτλο για να άνοιξες το άρθρο σημαίνει πως έχεις περιέργεια να μάθεις ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να βάζουμε στο πλάι μας φέτες λεμονιού πριν κοιμηθούμε. Και καλά έκανες και είσαι περίεργη γιατί το λεμόνι έχει τόσα πολλά οφέλη μέσα στα οποία και αυτό το κόλπο που θα σου μάθω σήμερα.

Κόψε λοιπόν ένα λεμόνι σε φέτες και τοποθέτησε αυτές σε ένα πιατάκι πάνω στο κομοδίνο σου.

Τι κάνει το λεμόνι;

1. Καταπολεμά το άγχος και το στρες
Η ώρα που πας  για ύπνο πρέπει να είναι η πιο χαλαρωτική στιγμή της ημέρας. Θα πρέπει να υπάρχει ηρεμία και να έχει αποβληθεί το στρες της ημέρας, ώστε να έχεις έναν επαρκή και αναζωογονητικό ύπνο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι εύκολο για πολλούς. Οι σκέψεις συνεχίζουν να στριφογυρνάνε στο μυαλό και το σώμα δυσκολεύεται να χαλαρώσει. Έρευνες έχουν βρει, πως το άρωμα του λεμονιού είναι σε θέση να «μαλακώσει» τον εγκέφαλο και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και να προσφέρει ηρεμία.

2. Ενισχύει τη συγκέντρωση
Η διαδικασία ενίσχυσης των επιπέδων της συγκέντρωσης, την ώρα του ύπνου, μπορεί να ακούγεται κάπως αντιφατικό, αφού σκοπός είναι η χαλάρωση και όχι η επιπλέον υπερδιέγερση. Παρόλα αυτά, το να μπορέσεις να συγκεντρωθείς στο τώρα και να αφήσεις  τον εαυτό σου  να χαλαρώσει, αποβάλλοντας όλες τις αρνητικές σκέψεις, είναι αναγκαίο. Το άρωμα του λεμονιού, βοηθάει πολύ σε αυτή τη διαδικασία, ειδικά, αν πριν τον ύπνο σας εξασκείστε σε συγκεκριμένες ασκήσεις χαλάρωσης, όπως ο διαλογισμός.

3. Βελτιώνει την αναπνοή
Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με την αναπνοή, είτε λόγω κρυώματος είτε αλλεργίας και δεν μπορείς να κοιμηθείς, κόψε ένα λεμόνι και βάλτο δίπλα σου. Οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες και το καταπραϋντικό του άρωμα, θα σε  βοηθήσει να απαλλαγείς από το μπούκωμα ειδικά αν είναι σε πρώιμο στάδιο.

4. Έχει εντομοαπωθητικές ιδιότητες
Η επίσκεψη των ενοχλητικών εντόμων, κυρίως των κουνουπιών την ώρα που κοιμάσαι, είναι κάτι που μπορεί να σου χαλάσει όλη τη διάθεση και την ατμόσφαιρα και σίγουρα θα σε  δυσκολέψει στον ύπνο. Η μυρωδιά του λεμονιού λειτουργεί ως ένα αποτελεσματικό και φυσικό εντομοαπωθητικό και είναι μια λύση που μπορεί να σας λύσει τα χέρια.

5. Δίνει περισσότερη ενέργεια και θετικότητα το πρωί
Αν είσαι κι εσύ  από τους τύπους που μισείς το πρωινό ξύπνημα, τότε θα βρεις  αυτή τη χρήση του λεμονιού πολύ βοηθητική. Αφού έχει συμβάλει σε έναν πιο ξεκούραστο και καθαρό ύπνο, το άρωμά του θα προετοιμάσει τον οργανισμό σου  να ξυπνήσει με περισσότερη όρεξη και ευεξία, αφού έχει την ιδιότητα να ενισχύει τα επίπεδα της σεροτινίνης στον εγκέφαλο και να καταπολεμά, έτσι, τις αρνητικές σκέψεις.

Τι το σκέφτεσαι λοιπόν, ξεκίνα από απόψε κιόλας!!!

Άρθρα για τα νύχια σου θα βρεις ΕΔΩ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL