fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

ΒΟΤΑΝΑ, για ομορφιά & ενέργεια

Η φύση αποτελεί το μεγαλύτερο φαρμακείο. Υπάρχουν φυτικά προϊόντα με συστατικά ωφέλιμα για την υγεία μας σε κάθε επίπεδο. Οι άνθρωποι γνώριζαν από παλιά τις θεραπευτικές ιδιότητες κάποιων βοτάνων και τα χρησιμοποιούσαν ανάλογα. Αργότερα οι χημικές βιομηχανίες απομόνωσαν τα συστατικά αυτά και δημιούργησαν χημικά σκευάσματα στα εργαστήρια. Υπάρχουν βότανα των οποίων τα συστατικά καταπραΰνουν τον πόνο, ενώ άλλα θεραπεύουν δερματικές ασθένειες. Επίσης κάποια άλλα αρωματίζουν ή βοηθούν στην ομορφιά και την καλαισθησία. Στις επόμενες γραμμές παρουσιάζουμε μερικά βότανα και τις ιδιότητές τους.

Υγεία και ομορφιά

Καλέντουλα:  βότανο με πολύτιμες θεραπευτικές ιδιότητες. Έχει επουλωτική δράση, βοηθά στις δερματικές μυκητιάσεις ξεκουράζει τα ερεθισμένα μάτια αν χρησιμοποιηθεί σαν κομπρέσα. Στην αισθητική αξιοποιείται κατά των ρυτίδων και των ραγάδων.

Φασκόμηλο: Βρίσκεται παντού στην Ελλάδα. Το αφέψημα του, τονώνει τον οργανισμό και είναι καταπραϋντικό για τους στομαχικούς πόνους. Επίσης λειτουργεί ως μαλακτικό για τον ξηρό λαιμό και είναι ιδιαίτερα διουρητικό.

Τσάι του βουνού: Τονώνει τον οργανισμό και έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Το αφέψημά του είναι ιδιαίτερα μαλακτικό για το λαιμό και συνίσταται σε ανθρώπους με πρόβλημα στο αναπνευστικό.

Μέντα : Βότανο που χρησιμοποιείται στην μαγειρική ιδανικό για την αντιμετώπιση χωνευτικών δυσλειτουργιών. Το αφέψημά της είναι δροσιστικό για την αναπνοή, βοηθά στα δερματικά προβλήματα, κατεβάζει τον πυρετό και βοηθά στον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες. Έχει διαπιστωθεί ότι στην αισθητική είναι έχει αντικυτταριτιδικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες.

Χαμομήλι: Φαρμακευτικό βότανο, βρίσκεται σε κάθε σημείο του Ελλαδικού χώρου. Είναι ιδανικό για στομαχικά προβλήματα και αποτελεσματικό σε πονόλαιμους και κρυώματα. Δυναμώνει και τονώνει τον οργανισμό. Είναι καταπραϋντικό σε καψίματα, δερματικά προβλήματα και ανακουφίζει την επιδερμίδα.

Βότανα για συνάχι και κρυολογήματα: (σε αφέψημα) δενδρολίβανο, εχινάκεια, λεβάντα, πόντζι, θυμάρι, ευκάλυπτος, μέντα, χαμομήλι, τσάι του βουνού

Βότανα για εκζέματα: (σε βάμμα) δενδρολίβανο, τσουκνίδα, φασκόμηλο

Βότανα τονωτικά για το δέρμα στο πρόσωπο: (σε βάμμα ή κομπρέσα) τίλιο, μέντα, χαμομήλι, κάρδαμο.

Βότανα για την παχυσαρκία και την κυτταρίτιδα: (σε αφέψημα) λουίζα, βαλεριάνα, μάραθος, χαμομήλι, τσάι του βουνού, πιπερόριζα

Βότανα για στρες και πονοκεφάλους: (σε αφέψημα ή βάμμα) χαμομήλι, μέντα, ευκάλυπτος

Βότανα για πλούσια μαλλιά: (σε μορφή κομπρέσας) κάρδαμο, φασκόμηλο, δενδρολίβανο (και για την πιτυρίδα)

 

Για περισσότερες συμβουλές πατήστε ΕΔΩ !!

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL