fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Βιταμίνες για δέρμα που λάμπει

Μερικές τροφές κάνουν τόσο καλό στο δέρμα μας, που μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν και τα πιο ακριβά καλλυντικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πολλές από τις βιταμίνες που συναντάμε στο πιάτο μας μπορούμε να τις συναντήσουμε στις κρέμες προσώπου. Ας τις γνωρίσουμε.

Το αντιοξειδωτικό συνένζυμο Q 10 αναπλάθει το δέρμα από τυχόν ζημιές που έχουν προκληθεί από την ηλιακή ακτινοβολία. Θα το βρεις σε συμπληρώματα διατροφής.

Κερατίνη: αυξάνει την παραγωγή δερματικών κυττάρων και την σφριγηλότητα. Θα την βρεις στις πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για τη σύνθεση της κερατίνης και βρίσκονται σε κρέας, πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς.

Βιταμίνη Ε: δρα προληπτικά ενάντια στις πανάδες. Θα τη βρεις στο ελαιόλαδο και σε άλλα φυτικά έλαια, στα σπαράγγια, τις μαργαρίνες, το αβοκάντο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μοσχάρι, τους ηλιόσπορους και σε άλλους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά.

Βιταμίνη Α: διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου .Θα την βρεις στο μουρουνέλαιο, στο συκώτι του αρνιού και του μοσχαριού, στα ραδίκια, στα καρότα, στις γλυκοπατάτες, στον μαϊντανό.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL