fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Αυτά είναι συμπτώματα των γόνιμων ημερών

Οι γόνιμες ημέρες, δεν αποτελούν κανένα… μεγάλο μυστικό!

Ακόμα και σε περίπτωση που δεν έχετε σταθερό κύκλο, τα συμπτώματα στο σώμα σας, μπορούν να φανερώσουν αν βρίσκεστε στις γόνιμες ημέρες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα παρατηρήσετε….

Τα πιο βασικά από αυτά είναι:

1. Τα κολπικά υγρά

Κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών, οι γυναίκες τις περισσότερες φορές, παρατηρούν μία αλλαγή στα κολπικά υγρά τους. Συνήθως είναι λευκά και παχύρευστα, ενώ έχουν και μία κολλώδη υφή.

2. Η θερμοκρασία

Λίγο πριν και κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών, η θερμοκρασία του γυναικείου σώματος ανεβαίνει. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που οι γυναίκες έχουν ακόμα και δέκατα στις γόνιμες ημέρες. Η θερμοκρασία όμως, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόλυτο δείκτη, καθώς μπορεί να οφείλεται σε κάποια ασθένεια, σε κούραση ή ξενύχτι το προηγούμενο βράδυ.

3. Πόνος

Η αίσθηση πρηξίματος και ο πόνος στην κοιλιά χαμηλά, είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα της ωορρηξίας.

4. Πρήξιμο

Κατά τη διάρκεια την ωορρηξίας, συνήθως η γυναίκα νιώθει ένα γενικότερο πρήξιμο, με ιδιαίτερη έμφαση στα άκρα. Αυτό οφείλεται στην κατακράτηση υγρών που πραγματοποιείται εκείνη την περίοδο του κύκλου.

5. Ευαισθησία στο στήθος

Κοντά στην ωορρηξία το στήθος μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητο ή να πονάει ελαφρά, εξαιτίας της αύξησης τηςπρογεστερόνης και της κατακράτησης των υγρών.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL