fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Απολέπιση και θρέψη ταυτόχρονα με άργιλο και ξινόγαλα

Πριν λίγες ημέρες σας έγραψα για τον άργιλο και σας υποσχέθηκα ότι θα επανέλθω με συνταγές. Αν δεν το είχατε διαβάσει, δείτε το τώρα ΕΔΩ. Κάνω λοιπόν σήμερα την αρχή.

Η μάσκα αυτή που θα δούμε σήμερα απολεπίζει απαλά, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα.  Έχετε δηλαδή μια μάσκα δυο σε ένα,  απολέπιση και θρέψη ταυτόχρονα.  Προσφέρει αντιοξειδωτική και αντιγηραντική προστασία και λεία, νεανική και λαμπερή επιδερμίδα βασισμένο σε ένα εξαιρετικό προϊόν ομορφιάς το … ξινόγαλα!   Το ξινόγαλα αποτελεί ένα ιδιαίτερα υγιεινό και θρεπτικό ρόφημα και μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα σουπερ μάρκετ.   Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ξινόγαλα είναι εξαιρετικά υψηλής βιολογικής αξίας και έχει μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα από την πρωτεΐνη που περιέχεται  ακόμα και στο ασπράδι  του αυγού.   Περιέχει επίσης στη σύσταση του λακτόζη, βιταμίνες, μέταλλα αλλά και ελάχιστο λίπος, που βοηθά ιδιαιτέρως την θρέψη και την ενυδάτωση της επιδερμίδας.   Σε ότι αφόρα τη διατροφή  είναι ένα προϊόν ιδιαιτέρως  ευεργετικό για το στομάχι και βοηθάει την απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο.  Έχει αντιμικροβιακή δράση για ένα μεγάλο αριθμό βακτηρίων, ιδιαίτερα αυτών που προκαλούν εντερικές λοιμώξεις.  Ενισχύει αποτελεσματικά την λειτουργία  του εντέρου και βοηθά στην αναγέννηση της φυσικής του μικροχλωρίδας,   ιδιαίτερα μετά από την χορήγηση αντιβιοτικών.  Ενδείκνυται για  όσους πάσχουν από χοληστερίνη αλλά και για όσους παρουσιάζουν δυσανεξία  στο γάλα.  Στην ομορφιά έχει κι αυτό μια ιστορία που κρατάει από πολύ παλιά αφού ξαναβρίσκουμε την γνωστή beauty addict της εποχής, την Κλεοπάτρα, να το χρησιμοποιεί κάνοντας  το μπάνιο της μέσα αυτό.

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας κακάο, μισή κουτ. σούπας μέλι, μια κουτ. σούπας ξινόγαλα και μια κουτ. σούπας βρώμη κι απλώστε το μείγμα σε καθαρή επιδερμίδα κάνοντας πρώτα ένα απαλό μασάζ, με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις, για ένα με δυο λεπτά.  Στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να δράσει για 20΄ περίπου και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL