fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Αμυγδαλέλαιο για δυνατά και πυκνά μαλλιά

Το αμυγδαλέλαιο περιέχει πολλά σημαντικά συστατικά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, καθώς επίσης οι βιταμίνες E, D, B1, B2, B6 και A. Όλα τα συστατικά αυτά σε βοηθούν να αναπτύξεις δυνατές και υγιείς τρίχες.

Η υψηλή περιεκτικότητα του αμυγδαλέλαιου σε βιταμίνη Ε, βοηθάει συγκεκριμένα στο να μαλακώνουν τα μαλλιά σου.

Τα γλυκά αμυγδαλέλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε αρωματοθεραπεία, για να μεταφέρουν τα έλαια χωρίς παρενέργειες. Αυτό βοηθάει στο να μαλακώσουν τα μαλλιά και το δέρμα.

Παρέχει θρεπτική και καταπραϋντική δράση στη «φύση» της τρίχας και μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πυκνά, μακριά και γερά μαλλιά. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα, πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών επιλέγουν να προσθέτουν στα συστατικά τους αμυγδαλέλαιο για μαλλιά.

Με τη χρήση του μπορείς να κάνεις τα μαλλιά σου πιο λαμπερά και γυαλιστερά.

Αν το αναμείξεις με κάποιο άλλο έλαιο και κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου, μπορείς να αυξήσεις την κυκλοφορία και να ανακουφιστείς από το πρόβλημα της πιτυρίδας.

Το αμυγδαλέλαιο για μαλλιά, βελτιώνει γενικά την κατάσταση της τρίχας σου, δίνει μια μεταξένια υφή στα μαλλιά σου και επιπλέον προσφέρει ενυδάτωση στην ξηρή περιοχή του κεφαλιού. Έτσι, μειώνει τις πιθανότητες να σπάσει η τρίχα και να δημιουργηθεί ψαλίδα ή τριχόπτωση.

Το τακτικό μασάζ στα μαλλιά με ένα συνδυασμό από έλαιο αμυγδάλου, δεντρολίβανου και λεβάντας, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ποσότητας μαλλιών που σου πέφτουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι χρήσεις του αμυγδαλέλαιου για μαλλιά:

Για το τριχωτό της κεφαλής:
Κάνε μασάζ με το αμυγδαλέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής σου, για 15 με 20 λεπτά και στη συνέχεια κάνε μασάζ και στα μαλλιά σου.
Άφησε το αμυγδαλέλαιο να μείνει το λιγότερο 45 λεπτά στα μαλλιά σου ή ακόμη και για όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Έπειτα, αφού έχει μείνει αρκετά, ξέβγαλέ το πλένοντας τα μαλλιά με το κανονικό σου σαμπουάν.

Για την καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών:
Συνδύασε 3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο σε ένα μπολ με ένα «σχισμένο» λουλούδι ιβίσκου και 3 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο.
Θέρμανε ελαφρώς το μείγμα και άπλωσέ το στο τριχωτό της κεφαλής και κάνε μασάζ για 10 λεπτά.
Έπειτα, τύλιξε τα μαλλιά σου μέσα σε μια πετσέτα και άσε το μείγμα να δράσει για μία ώρα.
Τέλος, ξέπλυνε το έλαιο με σαμπουάν.
Επανέλαβε αυτή τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα για μερικούς μήνες και θα δεις πυκνότερα μαλλιά να αρχίσουν να αναπτύσσονται.

Για να αποκτήσεις λαμπερά μαλλιά:
Τρίψε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιου στις παλάμες σου και άπλωσέ το στα μαλλιά για να τα κάνεις να δείχνουν πιο λαμπερά. Ιδιαιτέρως στα κατσαρά μαλλιά βοηθάει πολύ.

Για την ψαλίδα στις άκρες των μαλλιών:
Όσες γυναίκες ταλαιπωρούνται με την ψαλίδα στις άκρες των μαλλιών τους, μπορούν να κάνουν μασάζ στα μαλλιά με το αμυγδαλέλαιο ώστε να τα βοηθήσουν να μείνουν μακριά από την ψαλίδα και τον διαχωρισμό της τρίχας.

Για απαλά και μεταξένια μαλλιά:
Φτιάξε μια παχιά πάστα με νερό και φυτική χένα σε σκόνη και άφησέ τη να μείνει όλη νύχτα.
Την επόμενη μέρα πρόσθεσε στην πάστα αυτή ένα αυγό και 3 κουταλιές της σούπας γλυκό αμυγδαλέλαιο και άφησε το μείγμα να μείνει για 10 λεπτά. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μερικές σταγόνες έλαιο λεβάντας αν σε ενοχλεί η μυρωδιά του αυγού.
Στη συνέχεια, άπλωσε το μείγμα πάνω στα μαλλιά και άφησέ το να δράσει για περίπου μια ώρα. Μετά ξέβγαλέ το με δροσερό νερό.
Έπειτα, βάλε σε μια πετσέτα τα μαλλιά σου και άφησέ τα να στεγνώσουν. Πρόσθεσε μία επιπλέον δόση αμυγδαλέλαιου στο τριχωτό της κεφαλής και άφησε το όλη νύχτα, πριν να λούσεις τα μαλλιά σου ξανά. Αυτό θα δώσει στα μαλλιά σου μια μεταξένια εικόνα με μία μικρή δόση από κόκκινο χρώμα.
Συστήνεται να κάνεις αυτή τη διαδικασία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καθώς παίρνει αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Συμβουλές για να επιλέξεις το κατάλληλο αμυγδαλέλαιο για μαλλιά

Για να μπορέσεις να αγοράσεις το σωστό προϊόν ώστε να αξιοποιήσεις στο έπακρο το αμυγδαλέλαιο καλό είναι να προσέξεις τα εξής:

• Φρόντισε ώστε να αγοράσεις πιστοποιημένο βιολογικό αμυγδαλέλαιο
• Σιγουρέψου ότι θα διαβάσεις τις ετικέτες των προϊόντων ώστε να επιβεβαιώσεις ότι το μπουκάλι είναι φρέσκο
• Έλεγξε τα συστατικά για να βεβαιώσεις ότι αγοράζεις ένα γνήσιο προϊόν.

Το 100% γνήσιο αμυγδαλέλαιο, θα πρέπει να είναι ελαφρώς παχύ σε σχέση με φθηνότερα προϊόντα. Αν αγοράσεις ένα φρέσκο μπουκάλι μπορείς να το κρατήσεις για περίπου ένα χρόνο, παρότι κάποιοι παρασκευαστές ισχυρίζονται πως κρατάει μέχρι και 3 χρόνια.

 

 

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Slimming cream κατά της κυτταρίτιδας    Peeling σώματος    Κρέμα χεριών ποδιών

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL