fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γάλα στο δέρμα σου

Oι πρωτεΐνες γάλακτος προσφέρουν αξιόλογες ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες. H ενυδατική τους ικανότητα είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής απορρόφησής τους από την επιδερμίδα, καθώς και της δυνατότητάς τους να δεσμεύουν νερό. Aυτά τα χαρακτηριστικά προάγουν τη δημιουργία ενός υγροσκοπικού φιλμ στην κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας. Παράλληλα, οι πρωτεΐνες γάλακτος απελευθερώνουν συγκεκριμένα αμινοξέα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά συστατικά του φυσιολογικού ενυδατικού παράγοντα του δέρματος και έχουν θρεπτική δράση.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το γάλα.
Για παράδειγμα…. 
1. Φτιάξε μια κομπρέσα λάμψης
Γέμισε ένα μπολ με παγωμένο γάλα και μούλιασε μέσα ένα καινούργιο, απαλό σφουγγαράκι κουζίνας. Στύψε το σφουγγάρι και πέρασε το στο πρόσωπό σου για πέντε με δέκα λεπτά, βουτώντας το ξανά στο γάλα στη διάρκεια της διαδικασίας. Η απαλή πιεσοθεραπεία βοηθά να μειωθεί το πρήξιμο.
2. Ανακούφισε το ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα
Ένα μπάνιο σε γάλα κάνει θαύματα. Γέμισε τη μπανιέρα σου με ζεστό νερό και πρόσθεσε μισό λίτρο πλήρες γάλα. Μούλιασε μέσα για 15 λεπτά.
3. Ανακούφισε ένα έγκαυμα από τον ήλιο
Αν καείς, μούλιασε μια μικρή σε ένα μπολ με παγωμένο πλήρες γάλα και άπλωσέ το επάνω στο έγκαυμα μέχρι η πετσέτα να πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές ομορφιάς εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL