fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Έτσι θα κρατήσει περισσότερο το άρωμά σας στη ζέστη

Θα έχετε διαπιστώσει ότι τους καλοκαιρινούς μήνες το άρωμά μας διαρκεί λιγότερο εξαιτίας της αυξημένης θερμοκρασίας και της υγρασίας, γεγονός που μας προβληματίζει. Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να έχει το άρωμά σας μεγαλύτερη διάρκεια!

1.Η δύναμη της ενυδάτωσης

Είναι ευρέως γνωστό ότι το ξηρό δέρμα αποτελεί ένα δυσάρεστο περιβάλλον για το άρωμά μας. Αυτό συμβαίνει διότι το άρωμα χρειάζεται μια ισορροπημένη υγρασία για να αντέξει στις υψηλές θερμοκρασίες. Το καλοκαίρι, συνηθίζουμε να καθόμαστε στον ήλιο με τις ώρες γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αφυδάτωση του δέρματος. Η λύση; Μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε ποτέ την ενυδατική σας κρέμα!

2.Να το εφαρμόζετε σε συγκεκριμένα σημεία

Όταν πρόκειται να κυκλοφορήσετε έξω τα ζεστά πρωινά του καλοκαιριού είναι αναπόφευκτο να βάλετε αντηλιακό. Ωστόσο, η έντονη μυρωδιά του αντηλιακού έχει την τάση να καλύπτει εκείνη του αρώματος. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φορέσετε αντηλιακό και άρωμα μαζί, φροντίστε να ψεκάσετε το άρωμα σας κοντά σε συγκεκριμενα σημεία του σώματος όπως είναι ο λαιμός, τα αυτιά και οι καρποί.

3.Αποθηκεύστε σωστά τα μπουκαλάκια σας

Οι περισσότερες από εμάς συνηθίζουμε να αφήνουμε τα αρώματα μας πάνω στο κομοδίνο μας, ώστε να μην ξεχάσουμε να βάλουμε. Όσο βολικό και αν είναι αυτό το μέρος, σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο. Το φως του ήλιου μπορεί να βλάψει τη χημική σύσταση των αρωμάτων μας και συνεπώς να υποβαθμίσει τη δύναμη της μυρωδιάς τους. Καλό θα ήταν λοιπόν, να αποθηκεύσετε τα αρώματα σας σε ένα δροσερό μέρος του δωματίου σας.

4.Δώστε βάση στη μυρωδιά του αρώματός σας

Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουν όλα τα αρώματα για όλες τις εποχές του χρόνου. Υπάρχουν συγκεκριμένες μυρωδιές για το καλοκαίρι και συγκεκριμένες για το χειμώνα, χωρίς βέβαια αυτή η διάκριση να είναι απόλυτη. Προτιμήστε τις δροσερές και ανάλαφρες μυρωδιές αφήνοντας τις υπόλοιπες για το φθινόπωρο.

5.Εφαρμόστε λίγη βαζελίνη

Ένα μικρό βαζάκι βαζελίνη είναι ικανό να σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε αμέτρητες περιστάσεις. Πριν εφαρμόσετε το άρωμά σας, προσθέστε τα σημεία που θέλετε να βάλετε άρωμα λίγη βαζελίνη. Η βαζελίνη έχει την ικανότητα να διατηρεί την υγρασία του δέρματος, ενυδατώνοντας του ιστούς που έχουν αφυδατωθεί.

6.Μην το τρίβετε

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό. Μην το τρίβετε! Ψεκάστε το άρωμά σας και αφήστε το να απορροφηθεί μόνο του από το δέρμα σας. Το τρίψιμο θερμαίνει τη συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος με αποτέλεσμα να παράγονται ένζυμα που μπορούν να αλλάξουν τη σύσταση του αρώματος.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL