fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Έτσι θα αντιμετωπίσετε τον επιχείλιο έρπη

Ο στοματικός έρπης είναι μια λοίμωξη των χειλιών, του στόματος, ή των ούλων, που προκαλείται από τον ιό του απλού έρπητα τύπου-1 (HSV-1).

Ο έρπης στο στόμα ονομάζεται και επιχείλιος έρπης, αφού, τις περισσότερες φορές εκδηλώνεται στα χείλη. Εκδηλώνεται με μικρές, επώδυνες φλύκταινες που ομοιάζουν με πεπλατυσμένα σπυράκια και μικρά έλκη στην επιδερμίδα.

Επιχείλιος έρπης: Αιτίες

Μετά την πρώτη φορά που θα εκδηλωθεί μόλυνση, ο ιός γίνεται αδρανής, αλλά παραμένει στους ιστούς των νεύρων στο πρόσωπο. Μερικές φορές, ο ιός αργότερα επανενεργοποιείται, προκαλώντας τα χαρακτηριστικά σημάδια στα χείλη.

Ο ιός του έρπητα τύπου-2 (HSV-2) προκαλεί κατά κανόνα τον έρπητα των γεννητικών οργάνων. Ωστόσο, μερικές φορές ο HSV-2 εξαπλώνεται στο στόμα κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ, προκαλώντας έρπητα του στόματος.

Μπορείτε να κολλήσετε τον ιό, εάν:

  • Έχετε στενή επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί
  • Αγγίξτε μια ανοικτή πληγή του έρπητα ή κάτι που έχει έρθει σε επαφή με τον ιό του έρπητα, όπως μολυσμένα ξυραφάκια, πετσέτες, πιάτα και άλλα κοινόχρηστα αντικείμενα


Πώς να τον αντιμετωπίσετε:

  • Εκχύλισμα βανίλιας

Ο λόγος που βοηθάει είναι επειδή βασίζεται στο αλκοόλ, και γι’ αυτό το λόγο δυσκολεύει τον ιό να εξαπλωθεί και μπορεί να τον μειώσει την σοβαρότητα και την διάρκεια του ή να τον εξαλείψει. Βουτήξτε ένα βαμβάκι για τα αυτιά στη βανίλια μέχρι να μουσκευτεί. Χρησιμοποιήστε απευθείας επάνω στον έρπη κρατώντας το βαμβάκι στη θέση του για 1 περίπου λεπτό. Ακολουθήστε τη διαδικασία 4 φορές την ημέρα.

  • Aloe Vera

Το gel της αλόη βέρα μπορεί να σε ανακουφίσει γρήγορα από τον πόνο του έρπη μόλις εμφανιστεί.  Η αλόη βέρα θεωρείται μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για δερματικά προβλήματα. Αν έχετε το φυτό στο σπίτι σας , σπάστε ένα από τα φύλλα του και εφαρμόστε το gel του απευθείας επάνω στον έρπη. Αν δεν έχετε φυτό, βουτήξτε μια μπατονέτα σε 1/2 κουταλάκι γλυκού gel και εφαρμόστε απευθείας στην πληγή.

Εάν δεν δείτε αποτελέσματα συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας προκειμένου να σας χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή.

Βρείτε εδώ τις αγαπημένες μου κρέμες εδώ

 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL